ΣΙΝΕ

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

29 Φεβρουαρίου 2024 στo Εφετείο στην Κοζάνη, ο μητροπολίτης Γρεβενών εναντίον κατοίκων Κληματακίου…σε μια πολυετή διαμάχη

Την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 στην Κοζάνη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου, κλείνει η αυλαία ενός πολυετούς δικαστικού αγώνα, στον οποίο οι κάτοικοι του χωριού των Γρεβενών Κληματάκι σύσσωμα αντιδίκησαν με τον μητροπολίτη Γρεβενών, στην προσπάθειά τους να... επανακτηθούν τα ιερά κειμήλια της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου τα οποία ο μητροπολίτης αφαίρεσε παράτυπα, κατά παράβαση κάθε νόμιμης και προβλεπόμενης διαδικασίας.

Στην προσπάθεια να διαφυλαχθούν τα ιερά και όσια του Κληματακίου, πρωτοστάτησαν έξι Κληματακιώτες οι οποίοι, εκπροσωπώντας όλους τους συγχωριανούς, υπέγραψαν την μηνυτήρια αναφορά κατά του μητροπολίτη Γρεβενών, γεγονός που αποτέλεσε την απαρχή να εμπλακούν σε μία μακρόχρονη δικαστική διαδικασία, η οποία και πρόκειται να τελειώσει στην προαναφερόμενη ημερομηνία.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης στο εφετείο αναμένεται πλήθος Κληματακιωτών να σταθούν στο πλευρό των συγχωριανών τους έμπρακτα, με τη φυσική τους παρουσία στα δικαστήρια της Κοζάνης την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, όταν και θα εκδικαστεί οριστικά η υπόθεση. και να αποδείξουν έμπρακτα ότι τιμούν την ιστορία τους, την παράδοσή τους, την παρακαταθήκη και τα ιερά κειμήλια που άφησαν οι παππούδες τους.

Οι εφέτες δικαστές, με την πολυετή εμπειρία και γνώση, το εξέχον κριτήριό τους, εκτιμάται πως θα αποδώσουν τα δίκαια των δικαίων στους έξι εκπροσώπους των κατοίκων του Κληματακίου, η υπόθεση θα λήξει οριστικά και η ηρεμία θα επανέλθει στο ήσυχο χωριό Κληματάκι.

1 σχόλιο:

ΠΟΛ.ΣΥΛ.ΚΛΗΜΑΤΑΚΙΟΥ είπε...

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ-ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΛΗΜΑΤΑΚΙΟΥ

Την 29η Φεβρουαρίου 2024 το Τριμελές Εφετείο Κοζάνης ,μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, απήλλαξε των κατηγοριών της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψευδούς καταμηνύσεως και κήρυξε αθώους τους έξι κατηγορούμενους συγχωριανούς μας, θέτοντας με τον τρόπο αυτόν οριστικό τέλος σε μία μακρόχρονη δικαστική αντιδικία μεταξύ των κατοίκων του Κληματακίου και του Μητροπολίτη Γρεβενών, η οποία διήρκεσε σχεδόν οκτώ χρόνια.

Είχε προηγηθεί μία ακόμα αθωωτική απόφαση τον Μάιο του 2022, όταν και το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γρεβενών ομοίως αθώωσε τους τρεις – υπέργηρους-επιτρόπους της εκκλησίας μας από την κατηγορία της ψευδορκίας.

Οι ως άνω εννέα Κληματακιώτες βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και ταλαιπωρήθηκαν επί μακρόν στις δικαστικές αίθουσες, εκπροσωπώντας όλους τους συγχωριανούς μας, με μοναδικό σκοπό την προστασία των ιερών κειμηλίων του χωριού μας ,της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της μνήμης των προγόνων μας αλλά και την προάσπιση της συλλογικής (ως χωριό) και ατομικής αξιοπρέπειάς μας.

Ουδεμία πρόθεση συκοφάντησης ή καταδιώξεως επιδείξαμε προς τον οποιοδήποτε, πολλώ δε μάλλον προς τον προκαθήμενο της Εκκλησίας μας στον νομό μας, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ.Δαυίδ, τον οποίον ανέκαθεν τιμούσαμε και σεβόμασταν. Λυπούμεθα που δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε την εμπλοκή μας σε αυτήν την δυσάρεστη υπόθεση , κάτι που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης επεδείκνυε προς το Κληματάκι και τους κατοίκους του τα ίδια αισθήματα του σεβασμού, της αγάπης και της εμπιστοσύνης, τα οποία ως Κληματακιώτες και ως ποίμνιό του, απλόχερα του είχαμε προσφέρει από την πρώτη στιγμή της ενθρόνισής του.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το σύνολο των κατοίκων του Κληματακίου , αλλά και τους πολλούς φίλους του χωριού μας για την συμπαράσταση που επέδειξαν με κάθε τρόπο στους διωκόμενους συγχωριανούς μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε και στους δημοσιογράφους Κοζάνης κ.κ. Βέττα Σαββίδου και Γιάννη Σαλακίδη για την έγκυρη και αντικειμενική δημοσιογραφική κάλυψη της υπόθεσης.

ΚΛΗΜΑΤΑΚΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις