ΣΙΝΕ

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

O τιμοκατάλογος της Υγείας: Ο Αδ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε τις “ταρίφες” για τα χειρουργεία επί πληρωμή

Απλά και κυνικά ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε σήμερα τον… τιμοκατάλογο με βάση τον οποίο ο λαός θα πληρώνει για να χειρουργηθεί, ειδάλλως θα περιμένει επί μήνες σε ατελείωτες λίστες αναμονής. Συγκεκριμένα, υπεγράφη σήμερα το πρωί η υπουργική απόφαση που... αφορά την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων.

Αποθεώνοντας τον κυνισμό της κυβέρνησης ο τιμοκατάλογος καταρτίστηκε ανάλογαμε την σοβαρότητα της επέμβασης. Ετσι, οι ασθενείς καλούνται να πληρώσουν από 300 έως και 2.000 ευρώ, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι νομιμοποιείται το φακελάκι.

Συγκεκριμένα, οι χειρουργικές επεμβάσεις χωρίζονται σε έξι κατηγορίες με βάση ιατρικά κριτήρια και η κοστολόγηση των επεμβάσεων γίνεται σε επίπεδο κατηγορίας. Ειδικότερα, οι κατηγορίες έχουν ως εξής:

-Πολύ μικρή επέμβαση: 300 ευρώ.

-Μικρή: 500 ευρώ.

-Μεσαία: 900 ευρώ.

-Μεγάλη: 1.200 ευρώ.

-Βαριά: 1.600 ευρώ.

-Εξαιρετικά βαριά: 2.000 ευρώ.

Σε ένα προκλητικό σόου, ο Αδ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι ο κόστος είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα προσθέτοντας «σκοπός μας δεν είναι η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, σκοπός είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του. Μόνο ένας άνθρωπος ανόητος θα πίστευε στην κατάργηση του ΕΣΥ, το ΕΣΥ το αγαπάμε το φροντίζουμε και για αυτό εργαζόμαστε»!


:ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: