ΣΙΝΕ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Πέλλα: Κάλεσε 12χρονο σπίτι του για να παίξουν βιντεοπαιχνίδι και τον βίασε

Σε κάθειρξη 13 ετών καταδικάστηκε ένας 24χρονος, καθώς κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για τον βιασμό ενός ανηλίκου στην Πέλλα.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για...

γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, που συμπλήρωσε τα 12 έτη και βιασμό κατ’ εξακολούθηση, ενώ αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος με όρους ενόψει του Εφετείου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι πράξεις τελέστηκαν το διάστημα μεταξύ 2018-2020. Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2018, όταν ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος, ο οποίος, τότε, δεν είχε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, κάλεσε τον 12χρονο συγχωριανό του στο σπίτι του, προκειμένου να παίξουν βιντεοπαιχνίδι.

Ωστόσο, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι γονείς του έλειπαν σε γεωργικές εργασίες, άσκησε σωματική βία στον 12χρονο και τον κακοποίησε σεξουαλικά. Επανέλαβε την εγκληματική του πράξη και τα επόμενα χρόνια, άλλες φορές μέσα στο σπίτι του κι άλλες φορές στα χωράφια των γονιών του, όπου τον συναντούσε.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από αναφορά σε Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης Επαγγελματικού Λυκείου, όπου φοιτούσε ο 12χρονος, κι ενώ είχε προηγηθεί άλλη μια καταγγελία σε βάρος του ίδιου κατηγορούμενου.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: