ΣΙΝΕ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Ο Δήμος Γρεβενών σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα:“Η γεωστρατηγική του ‘21”

Οιαδήποτε προσπάθεια ταύτισης της εθνεγερσίας του ’21 απλώς με γιαταγάνια, τουφέκια και βόλια θα ήταν το λιγότερο επιδερμική. Η έναρξη της αλλά συνάμα και η βιωσιμότητα της, εδράζονται σε μία... πολυπαραγοντική ανάλυση, θεμελιώδεις συνιστώσες της οποίας είναι ο ελληνικός παραλληλισμός με βάση τις διεθνείς εξελίξεις, η αποτύπωση της μεγάλης εικόνας στο πεδίο των μαχών, ο καθοριστικός ρόλος της ιστορίας και των ηγετικών προσωπικοτήτων, οι βλέψεις των κυρίαρχων δυνάμεων του πλανήτη, όπως επίσης και τα ζωτικά ψεύδη στο σύγχρονο γίγνεσθαι. Τα αντίστοιχα ερωτήματα αναζητούν μέσω της συγκεκριμένης εσπερίδας τεκμηριωμένες απαντήσεις, στο πλαίσιο μίας ολιστικής ακτινογραφίας της τιτάνιας προσπάθειας που οδήγησε στη δημιουργία του νεοελληνικού κράτους.

Ομιλητής της Εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Γρεβενών την Παρασκευή 22/3/2024, θα είναι  ο κ.  Βασίλειος Σπανός, Διδάκτωρ Αρχαιολογικού Τουρισμού και Πολιτιστικής Διπλωματίας

Λίγα λόγια για τον ομιλητή

Ο Βασίλειος Σπανός γεννήθηκε στη Λάρισα το 1987, με διττή καταγωγή από τον Νομό μας.Πιο συγκεκριμένα, από το Σπήλαιο & τη Δεσκάτη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος ΤοπογράφωνΜηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακέςτουσπουδέςστηδιαχείρισηπολιτιστικήςκληρονομιάςμε(2)υποτροφίεςενώτο2017,αναγορεύτηκεΔιδάκτωρΑρχαιολογικούΤουρισμού&ΠολιτιστικήςΔιπλωματίαςτουΠανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ταερευνητικάτουενδιαφέρονταάπτονταιτηςμυθολογίας,τηςαρχαίας&νεότερηςιστορίας, της ταυτότητας τόπου (branding), του αρχαιολογικού τουρισμού, της πολιτιστικήςδιπλωματίας,τηςπολιτικήςφιλοσοφίας,τηςγεωπολιτικής&τουΙσλάμ.Έχειδιδάξεισεπανεπιστήμιατης Ελλάδος&τουεξωτερικού &μεταξύ άλλων,έχειδιατελέσει:

-Συγγραφέας στη στήλη “Θεσσαλική Μυσταγωγία” στον τοπικό τύπο του Νομού Λάρισας, μεσκοπό τηδιάχυσητηςμυθιστορίας.

-Ερευνητής,συντονιστής&εκπαιδευτήςπρογραμμάτωνμεεπίκεντροτηνελληνικήπολιτιστικήκληρονομιά,υπότηναιγίδα τηςΕΕ.

-ΕισηγητήςσεπρογράμματακατάρτισηςξεναγώντουΥπουργείουΤουρισμού.

  -Εισηγητήςσεπρογράμματατουρισμού&πολιτιστικήςκληρονομιάς,τουΠανεπιστημίουΜακεδονίας.

-ΣύμβουλοςτηςUnesco,γιατηνανάδειξηνεότερωνμνημείωντηςΕλλάδοςμέσωτουΥπουργείου Πολιτισμού.

-Επιστημονικός ερευνητής του 1ου Στρατηγικού Σχεδίου Marketing στην Ελλάδα,που εφαρμόστηκε για την πόλη της Λάρισας.

-Ξεναγός του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας,στο πλαίσιο της πολιτιστικής&τουριστικής εξωστρέφειας της πόλης.

-       ΑκαδημαϊκόςΔ/ντήςμεγάλουιδιωτικούεκπαιδευτικούομίλου.

Τέλος,προωθείτηνελληνικήπολιτιστικήδιπλωματίαστοεξωτερικόμεκάθεευκαιρίακαθώςαυτήαποτελείένανεκτων(4)πυλώνωντηςγεωπολιτικής.Έχεισυγγράψει(42)άρθρασε επιστημονικά περιοδικά, διεθνή & πανελλήνια συνέδρια & έχει προσκληθεί για άλλες τόσεςπερίπουομιλίεςαπόΔήμους,Περιφέρειες,Μουσεία&πολιτιστικούςοργανισμούς.Γιατησυνολικήτουδράση,τουέχουναπονεμηθεί(3)τιμητικές διακρίσεις.


Γραφείο τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια: