ΣΙΝΕ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Επιστολή IHA προς τον κ. Πρωθυπουργό σχετικά με τον Φ. Μπελέρη

 Αριθμός Πρωτοκόλλου…203… 

Delaware 11/02/2024   

Προς κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη και κύριο Γιώργο Γεραπετρίτη. 

Αξιότιμοι κύριοι Πρωθυπουργέ και Υπουργέ Εξωτερικών 

Το International Hellenic Association (ΙΗΑ) είναι ο οργανισμός που συνδράμει στη βοήθεια της Ελλάδος με διάφορους τρόπους. Ενίσχυσε το 2020 την θωράκιση του Έβρου, τον εξοπλισμό του 4ου Σώματος Στρατού με θερμικές κάμερες, ανακαίνισε το Σχολείο της Ψερίμου για 2 νήπια με την ελπίδα να πολλαπλασιαστούν, ενεργοποίησε σχολεία στα Διαπόντια Νησιά μας, χρηματοδότησε σχολεία Ελληνικών στην Βόρειο Ήπειρο και Σκόπια, διδάσκει την Ελληνική γλώσσα ανά τον κόσμο ΔΩΡΕΑΝ, και άλλες εθνικές ενέργειες. 

Η καταδίκη του Δημάρχου Χιμάρας Φρέντυ Μπελέρη σε 18 μήνες φυλάκισης δημιουργεί στο International Hellenic Association (IHA) μεγάλη ανησυχία γιατί με την πράξη αυτή τίθεται σε κίνδυνο ολόκληρη η μειονότητα μας εκεί. 

Η άμεση αντίδραση με την δήλωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών υπήρξε αναγκαία αλλά ήταν λίγη γιατί της έλειπε το στοιχείο της καταδίκης της απόφασης. Επιπλέον η καταληκτική πρόταση της ανακοίνωσης ενθαρρύνει την Αλβανική πλευρά να συνεχίσει την ίδια πολιτική. Η πρόταση αναφέρει: 

«’H Ελληνική Κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά την υπόθεση και προσβλέπει σε μια και δίκαιη και αντικειμενική κρίση στον δεύτερο βαθμόν  δικαιοδοσίας.» 

Πρέπει να είμαστε αφελείς εάν πιστεύουμε πως θα υπάρξει μια δίκαιη και αντικειμενική κρίση μετά την κοροϊδία που υπέστη, έως τώρα, η Ελλάδα από την Αλβανία για το θέμα αυτό. 

Γι’ αυτό η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει τα εξής μέτρα κατά της Αλβανίας. 

  1. Υποβάθμιση των διμερών σχέσεων σε επίπεδο επιτετραμμένων 
  1. Άμεση διακοπή οιασδήποτε διμερούς βοήθειας που η Αθήνα παρέχει προς τα Τίρανα 
  1. Απέλαση των παράνομων Αλβανών που βρίσκονται στην Ελλάδα 
  1. Κυβερνητική ανακοίνωση ότι διακόπτονται οι διαπραγματεύσεις ένταξης της Αλβανίας στην Ε. Ένωση 
  1. Καταδίκη της απόφασης από την Ε. Ένωση αφού προηγηθεί καταδίκη από την Ελλάδα. 

Μόνο με αυτά τα μέτρα μπορεί να επιτευχθεί κάτι ευνοϊκό στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας, σε μία χώρα όπου η δικαιοσύνη έχει αποδειχθεί ότι είναι ανύπαρκτη, και να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα στα Τίρανα να σταματήσει να καταπιέζει την Ελληνική μειονότητα. 

 Με τιμή 

Δια το ΙΙΗΑ ΔΣ 

Capt. Ευάγγελος Ρήγος 

Πρόεδρος ΙΗΑ  

Πλοίαρχος Α’ Τάξεως Ε.Ν. 

Τηλ. 30 6939250584 

Www.professors-phds.com 

IHAHellas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: