ΣΙΝΕ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία

Πλησιάζει ο καιρός που φτάνουμε στο Πάσχα 2024 και οι μαθητές είναι λίγο παραπάνω… «χαρούμενοι» καθώς κλείνουν τα σχολεία για 2 εβδομάδες.

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει τη...

 Δευτέρα 29 Απριλίου, ενώ το Πάσχα είναι την Κυριακή 5 Μαΐου, κάτι που σημαίνει πως τα σχολεία για το Πάσχα θα είναι κλειστά από το Σάββατο 27 Απριλίου έως και την Κυριακή 12 Μαΐου.

Επί της ουσίας τα σχολεία ανοίγουν ξανά για μετά το Πάσχα 2024 την Δευτέρα 13 Μαΐου.

Το «δυσάρεστο» όμως για τους μαθητές είναι ότι χάνουν μια μεγάλη αργία φέτος. Συγκεκριμένα φέτος, το ημερολόγιο δεν τους… «φέρεται καλά», καθώς χάνουν μια υποχρεωτική αργία που εορτάζεται σε όλη την Ελλάδα, και φυσικά δεν είναι άλλη από την Πρωτομαγιά, η οποία φέτος πέφτει την Μεγάλη Τετάρτη, αλλά τελικά θα τιμηθεί την Τρίτη 7 Μαΐου 2024.

Τα καλά νέα είναι για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που θα έχουν πενθήμερο ως αποτέλεσμα της προσθήκης μιας πέμπτης μέρας στις αργίες του Πάσχα.

Ωστόσο, καθηγητές, δάσκαλοι και μαθητές θα χάσουν μια επιπλέον μέρα ξεκούρασης, καθώς τότε τα σχολεία θα είναι κλειστά.

ποτε κλεινουν τα σχολεια για το πασχα 2024, πασχα 2024 σχολεια κλειστα

Πότε κλείνουν τα σχολεία για το καλοκαίρι

Σημειώνεται πως το πότε κλείνουν τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές απασχολεί πολλούς γονείς και μαθητές κάθε χρόνο, αλλά αυτό αργεί αρκετά ακόμα.

Σύμφωνα με τον νόμο, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία κλείνουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Αν η 15η Ιουνίου είναι αργία ή πέφτει σε Σάββατο ή Κυριακή, τότε τα μαθήματα τελειώνουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Παραδείγματος χάρη φέτος 15 Ιουνίου πέφτει Σάββατο, όποτε τα σχολεία για καλοκαίρι κλείνουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024. Μάλιστα σε όλα τα σχολεία την τελευταία μέρα δεν γίνεται μάθημα αλλά κάποιου είδους γιορτή με αθλητικές, μουσικές ή χορευτικές δραστηριότητες.

Το παραπάνω ισχύει μόνο για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, καθώς για τα γυμνάσια και τα λύκεια καθορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας κάθε χρόνο το πότε κλείνουν διότι υπάρχουν και οι εξετάσεις αλλά και οι Πανελλήνιες 2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια: