ΣΙΝΕ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Συνελήφθη 58χρονος στη Γλυφάδα για απάτη ύψους 220 χιλιάδων ευρώ

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή της Γλυφάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 58χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για... απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και παράβαση της νομοθεσίας περί δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η προκληθείσα οικονομική ζημιά ανέρχεται σε ποσό ύψους 220.600 ευρώ και ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 58χρονος προσέγγισε κάποια άτομα και τα έπεισε να προχωρήσουν σε καταβολή κεφαλαίων, προκειμένου να συμμετάσχουν στην ίδρυση εταιρείας η οποία αποσκοπεί στην ίδρυση άλλων στοιχηματικών εταιριών. Τους παρουσίασε επιχειρηματικά πλάνα που συνοδεύονταν από τα προσδοκώμενα κέρδη που θα απέφερε η επένδυσή τους και τους έπεισε να προχωρήσουν στην καταβολή των αιτούμενων χρηματικών ποσών.

Ο κατηγορούμενος, προκειμένου να ισχυροποιήσει τις διαβεβαιώσεις για την επιτυχία της επένδυσης τους, έστελνε γραπτά μηνύματα που επιβεβαίωναν τα κέρδη που δήθεν αποκόμιζαν. Παρ' όλα αυτά, οι επενδυτές δεν είδαν ποτέ στον εταιρικό τραπεζικό λογαριασμό τις κινήσεις, ενώ διαπίστωσαν ότι δεν είχε καν εκδοθεί άδεια λειτουργίας της επιχείρησης.

Επίσης, ο 58χρονος ζητούσε καταβολή επιπλέον χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα αύξησης του κεφαλαίου της εταιρείας, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε δημιουργήσει προσωπικό προφίλ σε άλλη στοιχηματική εταιρεία με τα στοιχεία ενός από τα θύματά του, χωρίς τη συγκατάθεσή του.


Ακολούθησε έρευνα και στην κατοχή του και στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 40.400 ευρώ, σταθεροί και φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, σκληροί δίσκοι, usb, 2 ρολόγια, χρεωστικές κάρτες και χειρόγραφες σημειώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: