ΣΙΝΕ

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Οι γυναίκες που βαριούνται στη σχέση τους εμφανίζουν αυτές τις 9 συμπεριφορές, χωρίς να το καταλαβαίνουν

Αν νιώθετε εγκλωβισμένες στη σχέση σας, δυστυχώς μπορεί να μην περνάτε απλώς μία παροδική φάση. Η πλήξη και η ανία εμφανίζεται με διαφορετικούς τρόπους σε μία συντροφική σχέση και καμιά φορά, περνά απαρατήρητη, μέχρι που... να είναι πολύ αργά.

Οι άνδρες που φοβούνται βαθιά την απόρριψη συχνά εμφανίζουν αυτές τις 3 συμπεριφορές, σύμφωνα με την ψυχολογία

Απ’ τον φθίνοντα ενθουσιασμό μέχρι την έλλειψη συναισθηματικής σύνδεσης, τα χαρακτηριστικά σημάδια της πλήξης μπορούν να διαλύσουν σταδιακά ακόμη και τους πιο δυνατούς και ευτυχισμένους δεσμούς.

9 χαρακτηριστικά σημάδια που μαρτυρούν ότι οι γυναίκες βαριούνται στη σχέση τους

  • Περισσότερος μοναχικός χρόνος
  • Ονειροπόληση
  • Απουσία ενθουσιασμού
  • Αυξημένη ευερεθιστότητα
  • Αδιαφορία για τη σωματική επαφή
  • Οι συζητήσεις γίνονται βαρετές
  • Αδιαφορία για κοινές δραστηριότητες
  • Παραμέληση της προσωπικής εμφάνισης
  • Συναισθηματική αποσύνδεση

Περισσότερος μοναχικός χρόνος

Ένα χαρακτηριστικό σημάδι που μαρτυρά ότι μία γυναίκαι αισθάνεται βαρεμάρα στη σχέση της, είναι όταν επιζητά να περνά χρόνο μόνη της, κάτι που δεν σημαίνει αναγκαία ότι δεν χαίρεται την παρέα του συντρόφου της αλλά είναι μία ένδειξη ότι θέλει να βρει χώρο να ανασάνει.

8 συμπεριφορές των ανδρών που μαγνητίζουν αμέσως τις γυναίκες

Όσο συναρπαστικό και αν είναι αυτό που κάνετε μαζί, η γυναίκα αρχίζει κάποια στιγμή και αφοσιώνεται στις δικές της σκέψεις. Όταν μία γυναίκα αρχίζει και λαχταρά να είναι μόνη της, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι, νοητικά και συναισθηματικά απομακρύνεται απ’ τη σχέση. Μπορεί ακόμη να αναζητά κάπου αλλού το ενδιαφέρον, αφού δεν το βρίσκει στην τωρινή της σχέση. Παρατηρήστε τα μικρά σημάδια όπως αυτό.

Η αναζήτηση μοναξιάς απ’ τη γυναίκα δεν σημαίνει την καταδίκη της σχέσης, αποτελεί όμως ένα ζήτημα που αξίζει την προσοχή του συντρόφου.

10 συμπεριφορές στις σχέσεις που οδηγούν με βεβαιότητα στον χωρισμό

Ονειροπόληση

Όταν ένα ζευγάρι είναι ενθουσιασμένο, ερωτευμένο, συζητά ασταμάτητα για το κάθε τι. Με το πέρασμα του χρόνου, ο ενθουσιασμός μπορεί να υποχωρήσει και ο ένας να αποσυντονίζεται και να αρχίζει να ονειροπολεί, δημιουργώντας διάφορα σενάρια για το πως θα μπορούσε να είναι η ζωή του. Περιστασιακά, η ονειροπόληση είναι μία φυσιολογική, υγιής διαφυγή από την καθημερινότητα. Όταν όμως γίνεται συχνό μοτίβο, αποτελεί σημάδι κάποιας έλλειψης στη σχέση. Μία γυναίκα που πλήττει στη σχέση της, ονειροπολεί, φαντάζεται περιπετειώδη ταξίδια, παθιασμένες ερωτικές ιστορίες, συγκλονιστικές ευκαιρίες καριέρας, όλα δηλαδή εκείνα που λείπουν απ’ τη ζωή της. Αν παρατηρήσετε ότι εσείς ή η σύντροφός σας ονειροπολείτε συχνά, δείτε λίγο κάτω απ’ την επιφάνεια, καθώς μπορεί να είναι ένδειξη που μαρτυρά κάποια έλλειψη απ’ τη σχέση.

Απουσία ενθουσιασμού

Επιστημονικά, ο ενθουσιασμός είναι μεταδοτικός. Οι καθρεπτικοί νευρώνες του εγκεφάλου αντιγράφουν τις ενέργειες και τα συναισθήματα των ανθρώπων με τους οποίους αλληλοεπιδρούμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον νιώθουμε χαρά όταν μας περιβάλλουν χαρούμενοι άνθρωποι και στρες όταν περιβαλλόμαστε από ανθρώπους αγχωμένους. Στη σχέση, το φαινόμενο του καθρεπτισμού σημαίνει ότι νιώθουμε τον ενθουσιασμό-ή την απουσία του-του συντρόφου μας.

Είτε πρόκειται για μία προαγωγή, μία ενασχόληση που αρέσει πολύ στον σύντροφό μας ή ακόμη για κάτι πιο απλό, όπως την αγαπημένη τους σειρά, ο ενθουσιασμός του ενός συντρόφου επηρεάζει και τον άλλον. Όταν, ωστόσο, μία γυναίκα βαριέται στη σχέση της, το φαινόμενο του καθρεπτισμού εξασθενεί. Ξαφνικά, δεν συντονίζεται συναισθηματικά με τον σύντροφο, ούτε την αγγίζουν τα συναισθήματά του.

Μπορεί να είναι απόμακρη, αδιάφορη, απαθής και,  να προσπερνά τα συναισθήματα, χωρίς να την αγγίζουν. Αν δώσετε προσοχή και το εντοπίσετε έγκαιρα, μπορεί να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Αυξημένη ευερεθιστότητα

Κάποιες διαφωνίες είναι αναπόφευκτες στη σχέση. Όταν όμως η ευερεθιστότητα γίνεται καθημερινή, μπορεί να είναι προειδοποιητικό σημάδι βαθύτερης δυσαρέσκειας και να δηλώνει  ότι γυναίκα έχει αρχίσει και βαριέται τη σχέση.

Ο εκνευρισμός δεν αφορά μόνο τα σημαντικά, αλλά μπορεί να εκφράζεται ακόμη και στα μικρά και ασήμαντα, σε πράγματα που άλλοτε δεν την ενοχλούσαν. Αν μία γυναίκα είναι διαρκώς έτοιμη να εκραγεί, αν την ενοχλούν τα πάντα, μπορεί να φταίει η δυσαρέσκεια που νιώθει στη σχέση της. Ενώ όλες οι σχέσεις έχουν τα σκαμπανεβάσματά τους, ο εκνευρισμός ως μόνιμο μοτίβο της σχέσης μαρτυρά ότι η γυναίκα δεν είναι πλέον ικανοποιημένη απ’ τη σχέση της.

Αδιαφορία για τη σωματική επαφή  

Η σωματική εγγύτητα είναι η κόλλα που συνέχει τις συντροφικές σχέσεις, είναι η σύνδεση μεταξύ των δύο συντρόφων, η έκφραση της αγάπης, η εκδήλωση της τρυφερότητας που νιώθουν. Όμως, όταν μία γυναίκα χάνει το ενδιαφέρον της για τη σεξουαλική επαφή, μπορεί να μαρτυρά ότι έχει βαρεθεί τη σχέση της.

Εκτός από τη βασική σεξουαλική επαφή, η γυναίκα που βαριέται στη σχέση της μπορεί γενικά να δείχνει αδιαφορία για κάθε είδους σωματική επαφή, όπως το τρυφερό κράτημα των χεριών, το αγκάλιασμα στον καναπέ, τα φιλιά. Αν παρατηρείτε ότι μία γυναίκα αποφεύγει τις τρυφερές στιγμές ή όταν έρχεστε κοντά, δείχνει αδιάφορη, μπορεί να απομακρύνεται συναισθηματικά.

Η σωματική εγγύτητα σε μία σχέση έχει τα πάνω και τα κάτω της όμως, η συστηματική αποφυγή της είναι ένα σημάδι που δεν πρέπει να αγνοείται.

Οι συζητήσεις γίνονται βαρετές

Οι κουβέντες μεταξύ των συντρόφων σχετικά με τα όνειρα, τα σχέδια και τις σκέψεις τους, έχουν κάτι το μοναδικό. Άλλωστε, οι βαθιές και ουσιαστικές συζητήσεις είναι που καταφέρνουν να διατηρούν την επαφή και τη ζεστασιά σε μία συντροφική σχέση.

Όταν μία γυναίκα αισθάνεται ανία στη σχέση της, χάνει το ενδιαφέρον της για κουβέντα και κάθε της αλληλεπίδραση περιορίζεται στα τυπικά και αναγκαία: τι θα ψωνίσουμε, τι θα μαγειρέψουμε, ενώ δεν λέγεται τίποτα που να αφορά τα συναισθήματά της.

Αν παρατηρήσετε αυτή την αλλαγή και την απουσία ουσιαστικών συζητήσεων σας, η  ανία έχει επισκιάσει τη σχέση σας.

Αδιαφορία για κοινές δραστηριότητες

Υπάρχουν ζευγάρια που εκτός απ’ τον έρωτά τους, τους συνδέει και η αγάπη τους για τις ίδιες δραστηριότητες. Αν όμως ο ένας σύντροφος σταματήσει να συμμετέχει στις κοινές δραστηριότητες, ώσπου πλέον η αποχή να γίνει σταθερό μοτίβο, τότε κάτι άλλο συμβαίνει. Κατά κανόνα, όταν μία γυναίκα αναζητά δικαιολογίες για ν’ αποφύγει τις κοινές δραστηριότητες, που εκτός από τη διασκέδαση, φέρνουν το ζευγάρι πιο κοντά, υποδηλώνει ότι δεν νιώθει πλέον τον ίδιο ενθουσιασμό στη σχέση της. Όταν  οι δραστηριότητες του ζευγαριού αρχίζουν να μοιάζουν με αγγαρείες, αυτό μπορεί να μαρτυρά ότι η γυναίκα αισθάνεται πλήξη στη σχέση της.

Παραμέληση της προσωπικής εμφάνισης

Η προσεγμένη εμφάνιση είναι δείγμα καλής ψυχολογίας και ερωτικού ενδιαφέροντος προς τον σύντροφο. Αν μία γυναίκα σταματήσει να ενδιαφέρεται για την εμφάνισή της, μπορεί να μαρτυρά κάτι βαθύτερο και σοβαρότερο: αίσθημα άγχους, ανησυχίας, κατάθλιψης, βαρεμάρας στη σχέση της. Αν βλέπετε ότι η γυναίκα σας έχει σταματήσει να βάφεται, αν σταμάτησε να επιμελείται το ντύσιμό της, μην αγνοήσετε το σημάδι.

Μέσα απ’ την εμφάνιση προσπαθούμε να κερδίζουμε το ενδιαφέρον του συντρόφου μας. Αν βλέπετε ότι πλέον δεν την ενδιαφέρει να δείχνει όμορφη, αυτό μπορεί να δείχνει συναισθηματική απόσταση. Ενδεχομένως να νιώθει ότι δεν την εκτιμάτε ή δεν την ικανοποιείτε, κάτι που επηρεάζει το κίνητρό της να φροντίσει τον εαυτό της.

Ασφαλώς όλοι έχουν τις καλές και τις κακές μέρες τους. Αν η ατημέλητη εμφάνιση αρχίζει να γίνεται μοτίβο, μπορεί να μαρτυρά ότι η ανία έχει ήδη αρχίσει να φθείρει τη σχέση σας.

Συναισθηματική αποσύνδεση

Τέλος, η συναισθηματική απομάκρυνση είναι το σημαντικότερο σημάδι που μαρτυρά ότι μία γυναίκα αισθάνεται πλήξη στη σχέση της. Αν αρχίσει ν’ απομακρύνεται από τον σύντροφό της, αν πλέον δεν μοιράζεται τα συναισθήματά της ή αν δεν δείχνει ενδιαφέρον για τα αισθήματα του συντρόφου της, όλα αυτά είναι προειδοποιητικά σημάδια.

Η συμπεριφορά αυτή ξεκινά ανεπαίσθητα, από τα μικρά-μπορεί ν’ ανταποκρίνεται με λιγότερο ενδιαφέρον στα συναισθήματα του συντρόφου της, ν’ αποφεύγει τις βαθιές και συναισθηματικές συζητήσεις, ή γενικά να δείχνει λιγότερη ενσυναίσθηση και μοιάζει λες και ανάμεσα στους συντρόφους έχει μπει ένα αόρατο εμπόδιο που παρακωλύει τη συναισθηματική τους επαφή.

Η συναισθηματική απομάκρυνση δεν είναι τυχαία, αλλά αποτελεί έναν μηχανισμό άμυνας απέναντι στη δυσαρέσκεια και τις απογοητεύσεις που νιώθει η γυναίκα εξ αιτίας της βαρεμάρας.  Μην αγνοήσετε αυτό το σημάδι αν το εντοπίσετε στη σχέση σας. Είναι ένα ισχυρό προειδοποιητικό σημάδι που σας φωνάζει ν’ αναλάβετε δράση όσο ακόμα είναι νωρίς.

Tip: Η δύναμη της επικοινωνίας

Όταν οι γυναίκες αρχίσουν να αισθάνονται βαρεμάρα και πλήξη στη σχέση τους, το υποσυνείδητό τους, τους ειδοποιεί ότι κάτι λείπει, με αποτέλεσμα να επιδεικνύουν αυτά τα 9 χαρακτηριστικά σημάδια της βαρεμάρας στη σχέση τους. Είτε επιζητώντας περισσότερο χρόνο μόνες, ή με το ν’ απομακρύνονται συναισθηματικά, οι συμπεριφορές αυτές μαρτυρούν την ανάγκη για αλλαγή ή βελτίωση στη σχέση τους. Έτσι, οι συμπεριφορές αυτές μπορεί να ερμηνευτούν και ως πιθανές ευκαιρίες για καλυτέρευση. Όταν καλλιεργείται η επικοινωνία, η σχέση μπορεί να γίνει μαγική. Αν παρατηρείτε τις συμπεριφορές αυτές σ’ εσάς ή την σύντροφό σας, είναι καιρός για μία ειλικρινή συζήτηση που θα φτάσει στο βάθος του ζητήματος. Η αντιμετώπιση των συναισθημάτων σας είναι ο μόνος τρόπος να διατηρήσετε την υγεία στη σχέση σας, βοηθώντας την ν’ ανθίσει.


Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: