ΣΙΝΕ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Οι νέες τεχνολογίες στα κράνη που θα σώσουν ζωές!

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει βελτιώσει σημαντικά τη ζωή μας και παράλληλα μας κάνει πιο ασφαλείς, όπως για παράδειγμα με τα κράνη μοτοσυκλέτας. Τώρα, νέες τεχνολογίες αναδύονται που θα... κάνουν την κίνηση μας με δίκυκλα ακόμα ασφαλέστερες και τις ασφαλιστικές εταιρείες πιο χαρούμενες.

Μια τέτοια περίπτωση μας έρχεται από την εταιρεία Livall. Η συγκεκριμένη εταιρεία με έδρα την Κίνα, έγινε γνωστή από τα έξυπνα κράνη για ποδήλατα που κατασκευάζει. Τώρα όμως κάνει το επόμενο βήμα και προσφέρει ένα προηγμένο κράνος και για μοτοσυκλέτες, με τον κωδικό MC1 Pro.

Μεγιστοποιεί την ασφάλεια του αναβάτη
Το συγκεκριμένο κράνος ενσωματώνει αρκετές τεχνολογίες ασφαλείας που βοηθούν σημαντικά σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά και άνεσης, που διευκολύνουν την καθημερινότητα του αναβάτη.

Αρχικά και σε ότι αφορά το περίβλημα, το κέλυφος είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, που εξασφαλίζουν μέγιστη προστασία σε περίπτωση πτώσης. Επιπλέον, φέρει LED φώτα τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος, τα οποία είναι συνδεδεμένα με αισθητήρα επιτάχυνσης. Αυτή η τεχνολογία κάνει τον αναβάτη ακόμα πιο ορατό στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, αφού σε περίπτωση δυνατού φρεναρίσματος και τα δύο φώτα αυξάνουν την έντασή τους. Με αυτόν τον τρόπο οι υπόλοιποι οδηγοί μπορούν να δουν ευκολότερα τον αναβάτη.

Διαθέτει και κλήση SOS
H πλέον ριζοσπαστική τεχνολογία όμως είναι η ενσωμάτωση της κλήσης SOS. Έτσι σε περίπτωση πτώσης το σύστημα έχει τη δυνατότητα να αποστείλει σε έως και πέντε άτομα, που έχει ορίσει ο αναβάτης, μήνυμα με την τοποθεσία του ατυχήματος έπειτα από 90 δευτερόλεπτα.

Επιπλέον και πολύ σημαντικό για τη διαλεύκανση ενός ατυχήματος, είναι η ενσωμάτωσης κάμερας που καταγράφει την πορεία του αναβάτη, με δυνατότητα καταγραφής έως και 10 ώρες. Ο αναβάτης μπορεί να τη χειρίζεται από το ασύρματο χειριστήριο που συνοδεύει το κράνος και τοποθετείται στο τιμόνι.

Από το ίδιο χειριστήριο ο αναβάτης μπορεί να ελέγχει -και με φωνητικές εντολές- τις τηλεφωνικές κλήσεις και τη μουσική που αναπαράγεται από το κινητό του τηλέφωνο μέσω των ενσωματωμένων bluetooth ηχείων, με το κράνος να φέρει επίσης και μικρόφωνο και το σύστημα συνολικά να λειτουργεί και ως ενδοεπικοινωνία ακόμη και μεταξύ πολλαπλών κρανών.

Nextdeal.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: