ΣΙΝΕ

Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Αντισημιτισμός…

Γράφει ο Τάσος Σεβαστιάδης

Με τον όρο ολοκαύτωμα περιγράφεται ο διωγμός και η γενοκτονία διαφόρων εθνικών, θρησκευτικών δογμάτων και πολιτικών, κοινωνικών ομάδων που έγινε κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκόσμιου πολέμου που...

 διαπράχθηκε απ΄ την ναζιστική Γερμανία και τους συνεργάτες της.

Τα στοιχεία που συνθέτουν το ολοκαύτωμα αρχίζουν με τη νύχτα των κρυστάλλων και έπεται το πρόγραμμα ευθανασίας Τ-4 και τα οποία οδήγησαν στα τάγματα θανάτου και στα στρατόπεδα θανάτου και εξόντωσης.  Θύματα ήταν οι κομμουνιστές, οι τσιγγάνοι, οι ομοφυλόφιλοι, ανάπηρα άτομα, Σλάβοι της ανατολικής Ευρώπης και μάρτυρες του Ιεχωβά. Κύρια θύματα όμως του ολοκαυτώματος ήταν οι Εβραίοι της Ευρώπης μέσω αυτού που οι ναζί ονόμασαν «τελική λύση του εβραϊκού ζητήματος». Ο αριθμός των Εβραίων που υπέστησαν τη γενοκτονία προσδιορίζεται στα 6 εκατομμύρια.

Η Ελλάδα, η Πολωνία, η Γιουγκοσλαβία,  η Ουγγαρία, η Βοημία, η Λιθουανία, η Ολλανδία και η Σλοβακία,  Λετονία έχασαν πάνω από το 70% του εβραϊκού πληθυσμού, ενώ το Βέλγιο, Ρουμανία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία  και Εσθονία έχασαν το μισό πληθυσμό των Εβραίων. Και πάνω από το 1/3 του πληθυσμού των Εβραίων έχασε η Σοβιετική Ένωση, η Γαλλία, η Ιταλία, η  Δανία. Ο αντισημιτισμός ήταν το φίδι που έβγαλε από την τρύπα ο Χίτλερ για να εξοντώσει τον Εβραϊκό λαό που ζούσε στις χώρες της Ευρώπης.

Σήμερα όμως; 80 χρόνια μετά την τραγική εκείνη οδύνη του Εβραϊκού λαού τι κάνει το ισραηλινό κράτος; Παίζοντας τον ρόλο του χωροφύλακα στην περιοχή της Παλαιστίνης επί 75 χρόνια με τη βοήθεια της υπεροπλίας από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό μακελεύει το λαό της Παλαιστίνης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σήμερα στη Γάζα πάνω από 35.000 νεκροί. Κυρίως άμαχος πληθυσμός παιδιά και γυναίκες.

Σε όλο τον κόσμο καταδικάζουν τη δολοφονική μηχανή που είναι το κράτος του Ισραήλ. Τα πανεπιστήμια της Αμερικής πήραν φωτιά από την αγανάκτηση των φοιτητών που αρχίζει και εξαπλώνεται και στην Ευρώπη. Όλη η οικουμένη διαμαρτύρεται για αυτή την γενοκτονία που γίνεται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, μία γενοκτονία που έχει όνομα και σύμβολο. Όπως τότε που γίνονταν σε βάρος του εβραϊκού λαού από τα μονοπώλια της Κρουπ, Siemens κλπ της ναζιστικής Γερμανίας έτσι και σήμερα η γενοκτονία που γίνεται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού έχει όνομα. Λέγεται μονοπωλιακός καπιταλισμός των ΗΠΑ, ΕΕ. Και η δυστυχία είναι ότι γίνεται από μία χώρα που παρότι έχει υποστεί μία παρόμοια γενοκτονία που διαπράττει σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: