ΣΙΝΕ

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Περιοδεία της ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κουζιακη Τίνας σε διοικητήριο και νοσοκομείο

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κουζιάκη Τίνα με κλιμάκιο του κόμματος περιόδευσε σε χώρους δουλειάς στην πόλη των Γρεβενών την Τρίτη 30/4. Επισκέφτηκε τους εργαζόμενους στο Διοικητήριο όπου συνομίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως την... υποστελέχωση των υπηρεσιών, τους καθηλωμένους μισθούς. Αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου μεταξύ άλλων «μεταρρυθμίσεων» που χτυπούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων , αναφέρθηκε και στην επέκταση του του αντιδραστικού θεσμού του «μπόνους παραγωγικότητας» στους εργαζόμενους στο Δημόσιο, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο ώστε οι διευθυντές να διαμορφώνουν σε ατομική βάση το μισθολόγιο των υπαλλήλων με κριτήριο την «επίτευξη» σωρείας αντιλαϊκών στόχων του αστικού κράτους όπως το ξεπούλημα του φυσικού πλούτου στους «πράσινους» επενδυτές, την ιδιωτικοποίηση υποδομών και του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας κ.α.

«Ετσι η κυβέρνηση, αντί να δώσει πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και να επαναφέρει τον 13ο και 14ο μισθό, επεκτείνει έναν μηχανισμό που στόχο έχει τη χειραγώγηση και ενσωμάτωση των εργαζομένων.», ανέφερε χαρακτηριστικά η Τίνα Κουζιάκη.

Μίλησε για το ρόλο της ΕΕ, οι κατευθύνσεις και αποφάσεις της οποίας αποτελούν τον πυρήνα της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Αποκάλυψε την ταύτιση που έχουν τα αστικά κόμματα μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίστηκε με τη ΝΔ στις ψηφοφορίες κατά 75%, το ΠΑΣΟΚ έχει κατά 93% και η Ελληνική Λύση κατά 54.3%. Από αυτή τη σκοπιά τόνισε ότι η μόνη ψήφος που θα στείλει μήνυμα καταδίκης στην κυβέρνηση και την πολιτική είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. 

Αναφέρθηκε επίσης στην εμπλοκή της χώρας μας σε δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους, Ουκρανία και Ερυθρά θάλασσα καθώς και στη σφαγή του παλαιστινιακού Λαού. Κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα έχουν στηρίξει και ψηφίσει την εμπλοκή της Ελλάδας σε δύο, πλέον, ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Εχουν ψηφίσει την παράδοση όπλων στο καθεστώς Ζελένσκι με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου. Εχουν αποδεχτεί με την ψήφο τους στο Ευρωκοινοβούλιο τα προσχήματα του κράτους - κατακτητή Ισραήλ στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Συμφωνούν με τις περιπολίες ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα. Στον αντίποδα, το ΚΚΕ και οι ευρωβουλευτές του καταψήφισαν κάθε τέτοια απόφαση, πρωταγωνιστούν στην οργάνωση της αντιπολεμικής δράσης του λαού.

Ζήτησε από τους εργαζόμενους με κριτήριο όλα αυτά που ζουν να ενισχύσουν το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που αποκαλύπτει το χαρακτήρα της ΕΕ ως ένωση των λίγων & των επιχειρηματικών συμφερόντων, ότι είναι το μόνο κόμμα που δεν έχει δεσμεύσεις με τα διάφορα λόμπι  που υπερασπίζονται το καπιταλιστικό κέρδος σε βάρος των εργαζομένων, είναι η μόνη δύναμη που θα ηγηθεί στους αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το νοσοκομείο Γρεβενών όπου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου. Στη συνέχεια περιόδευσε στους χώρους του νοσοκομείου. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η υποστελέχωση σε γιατρούς της παθολογικής κλινικής, το προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η ανάγκη να ενταχτούν στα βαρέα και ανθυγιεινά οι υγειονομικοί καθώς και τα σχέδια για την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Οι υγειονομικοί γνωρίζουν από πρώτο χέρι ποια είναι η πολιτική της ΕΕ στην υγεία. Το σημερινό ΕΣΥ της υποχρηματοδότησης, των τραγικών ελλείψεων, των εξαντλητικών ωρών δουλειάς, της πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία ως ‘‘εμπόρευμα’’, έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και των κομμάτων που την εξειδικεύουν στη χώρα μας» ενώ τόνισε ότι απέναντι στους φραγμούς που ορθώνει η εμπορευματοποίηση της υγείας, απέναντι στις κυβερνήσεις που βάζουν «τιμοκατάλογο» στην ανθρώπινη ζωή μπορεί να σταθεί μόνο ο αγωνιζόμενος λαός, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ είχαν δίπλα τους υγειονομικοί των Γρεβενών την περίοδο της πανδημίας, στο πλάι τους σε κάθε μάχη που έδωσαν για τη στελέχωση του Γ.Ν. Μόνο το ΚΚΕ υιοθετεί και μπορεί να υποστηρίξει με τις θέσεις του και τη δράση του το πραγματικό δίλημμα που τίθεται παντού: Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: