ΣΙΝΕ

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

«Δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω με το γελοiο όνоμα που διάλεξε η γυναίκα μου για το μωρό μας» – 35χρоνоς περιγράφει τη στιγμή της ανακοίνωσης

Ένας άνδρας μοιράζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το γέλιο που του προκάλεσε η πρόταση του ονόματος για το νεογέννητο παιδί τους. Τώρα νιώθει τύψεις για την αντίδρασή του.

Ανεξέλεγκτο γέλιο προκάλεσε μία γυναίκα, προτείνοντας... ένα όνομα για τον νεογέννητο γιο τους, στον άνδρα της. Ο 35χρονος άνδρας, εξήγησε πως η γυναίκα του, τον ξάφνιασε, παρουσιάζοντάς του τα ρούχα του γιου τους με το προτεινόμενο όνομα επάνω τους. Ο άνδρας της ιστορίας σημειώνει ότι η γυναίκα του ανέλαβε την επιλογή του ονόματος, καθώς πίστευε ότι βρήκε την «τέλεια» επιλογή.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει στο κοινωνικό δίκτυο Reddit: «Η 32χρονη γυναίκα μου, θα γεννήσει σε δύο εβδομάδες και είμαι κατενθουσιασμένος, επειδή είναι το πρώτο μου παιδί και εγώ ήθελα πάντα να γίνω πατέρας. Κάποια στιγμή εχθές, συζητούσαμε σχετικά με το παιδί και, γεμάτη ενθουσιασμό και μ’ ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο, μου είπε να μείνω εκεί που ήμουν, γιατί μου είχε μία έκπληξη. Έφυγε για λίγο και μετά επέστρεψε με ένα κουτί στολισμένο με κορδέλες. Στην αρχή, νόμισα ότι ήταν δώρο για εμένα. Μου το έδωσε, έχοντας το ίδιο, πλατύ χαμόγελο και ήταν φανερό ότι περίμενε με ενθουσιασμό την αντίδρασή μου. Τη ρώτησα τι είναι, αλλά εκείνη μου έλεγε ‘άνοιξέ το! Άνοιξέ το!». Το άνοιξα και, μετά βίας διάβασα τη στάμπα που έγραφε ‘Βαρθολομαίος’ με καλλιτεχνικά γράμματα’. Ο άνδρας ασυναίσθητα ξέσπασε σε ακατάσχετα γέλια. Θυμωμένη με την αντίδρασή του, η γυναίκα απαιτούσε να μάθει τον λόγο που γελάει.

“Θύμωσε και έφυγε από το σπίτι”

Εκείνος απάντησε: «Όταν το συνειδητοποίησα, σοβάρεψα και σταμάτησα να γελάω. Άρπαξε το κουτί από τα χέρια μου και, το πέταξε στην ντουλάπα. Τη ρώτησα αν σοβαρολογεί και μου είπε ναι. Προφανώς, είχε αποφασίσει να δώσει στο παιδί μας το όνομα του αγαπημένου της παππού». «Της είπε ότι, πρέπει να το ξανασκεφτεί επειδή το Βαρθολομαίος είναι παλιομοδίτικο όνομα. Τότε, άρχισε να μου φωνάζει, κατηγορώντας με ότι κρίνω το παιδί μας πριν καλά – καλά να γεννηθεί. Θύμωσε πάρα πολύ και τώρα μένει στο σπίτι της μητέρας της. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το πήρε τόσο σοβαρά. Ο πατέρας της μου τηλεφώνησε για να μου φωνάζει και εκείνος. Με είπαν ανώριμο και οι δύο».

«Ασφαλώς και θα ζητήσω συγγνώμη, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω στο παιδί μου αυτό το αλλόκοτο όνομα». Θέλοντας να πάρει μία δεύτερη γνώμη σχετικά με την αντίδρασή του, έγραψε το περιστατικό σε ανάρτησή του, ζητώντας από τους αναγνώστες της, να του που τη γνώμη τους».

Ένας ακόμη αναγνώστης είπε: «Η επιλογή του ονόματος γίνεται και από τους δύο γονείς. Είναι μία κοινή απόφαση και όχι κάτι που πρέπει ν’ αποφασίσει μόνο ο ένας. Είναι πολύ άδικο και το πιο πιθανό είναι ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσουν».

Ένας άλλος έγραψε: «Εμένα γιατί το Βαρθολομαίος μου ακούγεται μία χαρά όνομα. Είχαμε έναν στην τάξη μας Μπορεί να είμαι προκατειλημμένος, αλλά σε σχέση με τα ονόματα που διαλέγουν σήμερα οι γονείς, το Βαρθολομαίος δεν έχει τίποτα περίεργο». Και ένας τελευταίος, είπε: «Δεν είναι του προσωπικού μου στιλ, αλλά το Βαρθολομαίος έχει μία ιστορία, ένα νόημα και, για τη γυναίκα σου, είναι σημαντικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις