ΣΙΝΕ

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Όpγια μέσα στη σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με συμμετοχή αξιωματικών και δοκίμων

Σχολή Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ.: Μια δόκιμος που σε λίγες μέρες θα γίνει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., έχει κάνει άνω κάτω τη Σχολή Αξιωματικών στην Αμυγδαλέζα με τα βίτσια της.

Όργια μέσα στη σχολή όπως και σε... άλλες αστυνομικές υπηρεσίες με συμμετοχή αξιωματικών, δοκίμων αλλά και άλλων αστυνομικών (επίσης καταδικαστέο), αντιποίηση στολής, βίντεο με ερωτικές περιπτύξεις σε δωμάτια, γραφεία, αυτοκίνητα και διάφορα βίντεο με την ίδια γυμνή!

Το χειρότερο απ’ όλα, είναι το γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές (άνδρες και η ίδια ομοίως) των συγκεκριμένων βίντεο, διακίνησαν το υλικό μέσω εφαρμογών σε συναδέλφους τους, φτάνοντας εν τέλει σε γνώση μας και στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Σε συνέχεια άρθρου μας σχετικά με τη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ και τα τόσα απίστευτα περιστατικά διαφθοράς που κρύβονται, ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στα χέρια μας μετά την αποκάλυψή μας για την ψυχολόγο που υπηρετούσε στην Αμυγδαλέζα και ήταν “κολλητή” με τη δόκιμο, αλλά και με τους γύπες της Αμυγδαλέζας.

Ένας κοινός νους, θα έλεγε ότι εκεί μέσα δεν είναι Σχολή Αξιωματικών, αλλά άνδρο ανομίας και εκκόλαψης παραβατικών αξιωματικών. Και όλα αυτά, κάτω από τη μύτη της Ηγεσίας και Ανώτερων Αξιωματικών, που ή πετάνε αετό η κωφεύουν.

Η δόκιμος που πρωταγωνιστεί στα όpγια

Όπως αναφέραμε γνωρίζουμε πολλά τα οποία μας κάνουν να αισθανόμαστε αηδία και αμηχανία για όσα λαμβάνουν χώρα εκεί μέσα εν γνώση μάλιστα των ανωτέρων.

Επαναλαμβάνουμε ότι η ύπαρξη σχετικού αποδεικτικού υλικού που προέκυψε από την έρευνα μας αρκεί για να κλείσουν σχολές και να χάσουν κάποιοι και κάποιες τον ύπνο τους…

Εξ αρχής μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι εκπαιδευτές είναι άτομα που όλη τους η καριέρα έχει να κάνει με τη σχολή και μόνο ή πρόκειται για άτομα με μηδαμινή υπηρεσιακή εμπειρία που εντάχθηκαν αμέσως στο προσωπικό της Σχολής.

Τι ακριβώς μπορεί να προσφέρουν άτομα αμφότερων περιπτώσεων;

Σκάνδαλα επί σκανδάλων μέσα στη Σχολή

Δεν είναι μυστικό ότι κατά την εκπαίδευση δοκίμων μπορεί να προκύψουν ατυχήματα. Ωστόσο όπως μας έχουν επιβεβαιώσει δόκιμοι που αποφοίτησαν και μη, οι ακούσιοι πυροβολισμοί είναι σύνηθες γεγονός που λαμβάνει χώρα εντός ΣΑΕΑ, ωστόσο το περίεργο είναι ότι όπως μας ανέφεραν δεν έχει λάβει χώρα ο προβλεπόμενος διοικητικός έλεγχος για τέτοια περιστατικά.

Φαίνεται έχει μεγαλύτερη σημασία ο πειθαρχικός έλεγχος δοκίμων για το αξύριστο και το αν φορούν το πηλήκιο τους πάρα συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με το χειρισμό των όπλων ή της ηθικής τους.

Συγκεκριμένα έχουμε μαρτυρία ακόμα και για πυροβολισμό κατά δοκίμου από αξιωματικό με χρόνια υπηρεσίας εντός της ΣΑΕΑ, γεγονός το οποίο είχε προκαλέσει την αντίδραση του παραλίγο θύματος όσο και των συμφοιτητών του σχετικά με το εν λόγω περιστατικό, κάποιοι εκ των οποίων μας μίλησαν.

Αίσθηση είχε προκαλέσει και περιστατικό περί οικονομικού σκανδάλου εντός Αστυνομικής Ακαδημίας για οικονομική υπεξαίρεση σημαντικού ποσού στη ΣΑΕΑ.

Νεαροί και μη αξιωματικοί συνεχώς αναζητούν μεταξύ των δοκίμων και αντιστρόφως την ερωτική γνωριμία και όχι σε πλαίσιο ελεύθερης βούλησης και επιλογής. Όπως μας έχουν επιβεβαιώσει γυναίκες αξιωματικοί που πρόσφατα αποφοίτησαν, ξανθός, ψηλός αξιωματικός μιλούσε με άκρως υποτιμητικό και χυδαίο τρόπο για τις γυναίκες ενώ ταυτόχρονα επιζητούσε ερωτική γνωριμία με αυτές.

Μάλιστα όπως αναφέρουν τον αποκαλούσαν ο Ρώσος “γύπας”, ενώ ακόμα και ο ίδιος αυτοαποκαλούσε τον εαυτό του τον γόη της Σχολής, ενώ ταυτόχρονα η συμπεριφορά του ακόμα και προς συναδέλφους του ήταν προσβλητική.

Συμπεριφορές άκρως περίεργες. Μάλιστα ο ίδιος σύναψε τελικά σχέση με δόκιμο Υπαστυνόμο και αποχώρησε ξαφνικά όπως αναφέρουν.

Άλλος ξανθός, αδύνατος εκπαιδευτής επιδίδεται εδώ και χρόνια ομοίως σε σύναψη σχέσεων με δοκίμους κατ’ εξακολούθηση. Μάλιστα για τον εν λόγω μας έκαναν σχόλια για πιθανές συμπεριφορές ακόμα και εντός Σχολής.

Πολλές ακόμα τέτοιες αναφορές και για άλλους εκπαιδευτές. Το οξύμωρο αυτής της κατάστασης το γεγονός ότι όπως γνωρίζουμε πλέον, αστυνομικός που αρνήθηκε να συνάψει σχέση με Δόκιμη αξιωματικό, βρέθηκε σε θέση να τον υπονομεύουν και χλευάζουν οι προηγούμενοι.

Αυτή είναι η ηθική της ΣΑΕΑ;

Δόκιμοι που επιδίδονται σε αυτοπροβολή σε δημόσια μέσα με στολή, σε προκλητικές πόζες κ.α. άλλο ένας σύνηθες περιστατικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα κοκκινομάλλα δόκιμος η οποία δεν δίσταζε να βγαίνει φωτογραφίες κατά την πρακτική της εκπαίδευση με αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ, να φοράει τον εξοπλισμό τους και μάλιστα όπως διαπιστώθηκε να «κόβει βόλτες» με αυτούς εν ώρα υπηρεσίας της! Εγκαταλείποντας δηλαδή τη θέση εργασίας της!

Μας ειχε γίνει σχετική καταγγελία την οποία είχαμε παραθέσει,όπου αναγνώστης μας ανεφερε το γεγονός και της διάπραξης των αδικημάτων αντιποίησης αρχής,εγκατάλειψης θέσης και παραποίησης στολής.

Ουδεμία ενέργεια πειθαρχικού ελέγχου να φανταστούμε και για αυτό…

Επίσης συκοφαντίες, εξυβρίσεις, απειλές ακόμη και χρήση τρίτων προσώπων για μεσολάβηση προς όφελος τους είναι συνήθης αποδεκτή συμπεριφορά πλέον από την Αστυνομική Ακαδημία όπως έγινε αντιληπτό.

Αν λάβουμε υπόψιν ότι στην εν λόγω υπηρεσία υπηρετούσε επί χρόνια και η γνωστή ψυχολόγος Νίκη Βασιλείου την οποία υποστήριζε η ΣΑΕΑ εως σήμερα δεν μας προκαλεί έκπληξη τίποτα.

Πρόσθετα σε όλα αυτά γίναμε μάρτυρες σε περιστατικό το οποίο θυμίζει ταινία. Το περιστατικό όπου Δόκιμη Υπαστυνόμος με τη βοήθεια φίλων της και συγκεκριμένων αξιωματικών προέβησαν σε κακοποίηση αστυνομικού τον οποίο μάλιστα κατήγγειλαν ψευδώς προκειμένου να τον εξοντώσουν επαγγελματικά και προσωπικά αλλά και να καλύψουν δικές τους προηγούμενες παράνομες συμπεριφορές εις βάρος του.

Σε αυτό μάλιστα όπως ήδη αναφέραμε πρωτεργάτης ήταν γνωστή ξανθιά συνδικαλίστρια της ΕΛ.ΑΣ η οποία επενέβη τόσο για τη συγκάλυψη της δοκίμου όσο και για την εξόντωση του έτερου αστυνομικού.

Το ιδιαίτερο της κατάστασης αυτής ωστόσο είναι το γεγονός ότι όπως φαίνεται η εν λόγω δόκιμος είχε εμμονή με τον εν λόγω αστυνομικό και δεν δέχθηκε το όχι του, με αποτέλεσμα να επιδιώκει να τον καταστρέψει απλά και μόνο με το λόγο αυτής και φίλων της.

Την ίδια στιγμή όμως η συμπεριφορά της είχε γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης στους αστυνομικούς κύκλους τόσο για την προκλητική συμπεριφορά της όσο και για την αντιεπαγγελματική στάση που τηρούσε όπως αναφέρθηκε με το περιστατικό με τις βόλτες με τη ΔΙ.ΑΣ.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με καταστάσεις που μας επιβεβαίωσαν αστυνομικοί από κεντρικά Τμήματα της Αθηνών της ΔΙ.ΑΣ αλλά και της ομάδας ΔΡΑΣΗ.Περίεργη προσωπική συμπεριφορά, ύπαρξη βίντεο, φωτογραφιών και μηνυμάτων με πολλαπλούς και διαφορετικούς παραλήπτες από αυτήν αλλά και ταυτόχρονη δυσφήμιση άλλων που δεν ήταν παρόντες καν σε αυτά!

Όσοι μας μίλησαν για αυτήν έκαναν αναφορά για ένα επικίνδυνο άτομο που σίγουρα δεν μπορούμε να αποκαλέσουμε φυσιολογικό. Σχετικά με αυτά όπως μας ανέφεραν ήταν γνωστά εντός ΣΑΕΑ εξ ου και υπήρχε έντονος σχολιασμός αλλά και αφορμή για εμπαιγμό. Όχι εις βαρος της όμως αλλά εις βάρος του αστυνομικού που τοποθετούσαν ως υποτιθέμενο εμπλεκόμενο μαζι της.

Το τι ακολούθησε σας το έχουμε παρουσιάσει ήδη εδώ: Σκάνδαλο στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας – Κακοποίηση, φόβος και συγκαλύψεις

Μάλιστα δεν μας προκαλεί έκπληξη ομοίως το γεγονός ότι η ίδια δόκιμος πάρα το ότι είχαν υποβληθεί εις βάρος της μηνύσεις εδώ και χρόνια, όπως έγινε γνωστό πριν λίγες μέρες σε άρθρο μας, δεν της ασκήθηκε πειθαρχικός έλεγχος με επίσημη απόφαση της ΣΑΕΑ και αυτό για σοβαρότατα αδικήματα που θα την έφερναν σε αναμενόμενη απόταξη της αν είχαν γίνει οι προβλεπόμενες ενέργειες.Αντιθέτως μάλιστα η ίδια έχει την πλήρη στήριξη και κάλυψη της ΣΑΕΑ.

Ενδεικτικά παραδείγματα ότι τόσο αυτή όσο και άλλος δόκιμος εναντίον των οποίων έχουν υποβληθεί μηνύσεις για σωρεία αδικημάτων αντί να ελεγχθούν πειθαρχικά, επιβραβεύθηκαν και ορίστηκαν ως υπεύθυνοι 4ετείς δόκιμοι εκπαιδευτές των νέων πρωτοετών Δοκίμων Αξιωματικών!

Περαιτέρω δε προώθησαν την ιδια να λάβει μέρος σε προγράμματα τα οποία γίνανε σε συνεργασία της Ακαδημίας με άλλους φορείς καθώς και την έχουν προωθήσει ως κεντρικό πρόσωπο προβολής σε βίντεο για την αστυνομία αλλά και σε ημερίδες και φορείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και προβολής.

Αν λάβουμε υπόψιν τη μαρτυρία δοκίμων ότι η εν λόγω εθεάθη σε γιορτή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής να χορεύει αισθησιακά σε εκπαιδευτή της παρουσία πλήθος αστυνομικών, δεν μένουν πολλά που μπορούν να κρυφτούν για τους λόγους και τις υπαιτιότητες πίσω από όλα αυτά.

Υπάρχουν πάρα πολλά ακόμα τα οποία γνωρίζουμε έπειτα μηνών έρευνας μας και μεγάλου πλήθους αστυνομικών που μας παρέθεσαν τη μαρτυρία τους και στοιχεία που βρίσκονται στην κατοχή τους.

Ένα είναι σίγουρο, το ότι καλύπτουν όλο αυτόν το βούρκο μονο ντροπή και ζημιά θα προκαλέσει στην κοινωνία που περιμένει τίμιους, σοβαρούς και υπερ του καθήκοντος αστυνομικούς.

Το ευτύχημα είναι ότι υπάρχουν ακόμα αξιοπρεπέστατοι και φιλότιμοι αστυνομικοί στις υπηρεσίες έξω που τιμούν τον όρκο τους. Οι εξελίξεις δεν σταματούν, ελπίζουμε να δούμε κάποιο ενδιαφέρον για το τέλος όλης αυτής της ηθικής και επαγγελματικής πτώσης…

policenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις