ΣΙΝΕ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

To «ιαπωνικό τρικ» που ρίχνει γρήγορα τη θερμοκρασία στην καμπίνα του αυτοκινήτου

Η λύση για να διώξεις γρήγορα τον καυτό αέρα από την καμπίνα του αυτοκινήτου έρχεται από την Ιαπωνία και είναι αρκετά απλή.

Μπήκαμε επισήμως στο καλοκαίρι και η άνοδος της θερμοκρασίας... γίνεται όλο και περισσότερο αισθητή. Με αυτές τις συνθήκες η μετακίνηση με το αυτοκίνητο κάθε άλλο παρά ευχάριστη μπορεί να είναι, ειδικά τις πρώτες στιγμές που ο οδηγός και οι επιβάτες μπαίνουν στην καμπίνα και βρίσκονται σε ένα «καυτό περιβάλλον» μέχρι ο κλιματισμός να αρχίσει να κάνει… δουλίτσα.

Όπως έχουν δείξει έρευνες, τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού η θερμοκρασία στην καμπίνα ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου που είναι εκτεθειμένο στις ακτίνες του ήλιου, μπορεί να είναι σχεδόν 1,5 φορά πάνω σε σχέση με αυτή του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα οι μετρήσεις έχουν δείξει πως αν το θερμόμετρο δείχνει 39 βαθμούς Κελσίου στην καμπίνα μπορεί να φτάσει και τους 60!

Σε αυτή την κατάσταση το νούμερο ένα ζητούμενο για τον οδηγό και τους επιβάτες είναι να μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο το οποίο θα έχει ρίξει σημαντικά την θερμοκρασία του ώστε να μην είναι μεγάλο το… θερμικό σοκ που θα υποστούν.

Μία μέθοδος που μπορεί να βοηθήσει είναι το γνωστό και ως «Ιαπωνικό Τρικ» ενώ υπάρχει video στο YouTube που έχει γίνει viral και δείχνει αναλυτικά τα βήματα.

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες ο οδηγός μπορεί να ρίξει τη θερμοκρασία στην καμπίνα με τον εξής τρόπο: Να ανοίξει την πόρτα του συνοδηγού, να κατεβάσει το παράθυρο, να την κλείσει, στη συνέχεια να πάει στην πόρτα του οδηγού και με κλειστό παράθυρο να την ανοιγοκλείσει γρήγορα τουλάχιστον 5 φορές.

Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο οι πόρτες μετατρέπονται σε «χειροκίνητο εξαερισμό» και αποβάλλουν μεγάλο μέρος του θερμού αέρα από το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παραπάνω video αυτή μέθοδος μπορεί να αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματική αφού ο Ιάπωνας οδηγός που την παρουσιάζει ρίχνει τη θερμοκρασία μέσα σε λίγα λεπτά κατά 8 βαθμούς Κελσίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: