ΣΙΝΕ

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Γρεβενά: Οδοιπορικό στα χνάρια του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου (video)

Για 3η ημέρα ο 63χρονος Γιώργος Δημητριάδης συνεχίζει το οδοιπορικό του στη διαδρομή που έκανε ο νεομάρτυρας Άγιος Γεώργιος, προστάτης των Ιωαννίνων, από τη γενέτειρα του, το Τσούρχλι Γρεβενών,... σημερινός Άγιος Γεώργιος, στην πόλη των Ιωαννίνων, όπου και μαρτύρησε.

“Όλοι διαμαρτύρονται ότι δεν κάνουμε κάτι και είμαστε μόνο λόγια. Με το ταξίδι μου αυτό θέλω να παρακινήσω αρκετούς να μην κάθονται στον καναπέ ους αμέτοχοι”, ανέφερε στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Γιώργος Δημητριάδης ο οποίος κατάγεται από τον Βατόλακκο Γρεβενών. Για χρόνια στη Γερμανία όπου δραστηριοποιούταν επαγγελματικά στον χώρο της εστίασης, ενώ τώρα έχει εθελοντικό έργο. Μάλιστα στις πλημμύρες της Θεσσαλίας μετέφερε βοήθεια από εθελοντικές οργανώσεις των Γρεβενών στους πλημμυροπαθείς, ενώ βοηθούσε στην προετοιμασία των συσσιτίων.

Γρεβενά: Οδοιπορικό στα χνάρια του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου(video)

Αναφερόμενος στις συνθήκες του ταξιδιού, τόνισε ότι αυτές δεν είναι εύκολες, γιατί δεν είναι πλέον ανοιχτά τα παλιά μονοπάτια, κάποια από τα οποία χρησιμοποίησε και ο νεομάρτυρας Γεώργιος όταν έφυγε το 1830 σε ηλικία 22 ετών από τη γενέτειρά του. Η πρώτη του στάση ήταν στον Ζιάκα Γρεβενών, όπου δεν έκλεισε μάτι καθώς όλο το βράδυ γάβγιζαν τα σκυλιά τα οποία φαίνεται ότι είχαν εντοπίσει κάποια αγρίμια. Χθες διανυκτέρευσε στο Περιβόλι Γρεβενών και πλέον έχει μπει στα όρια των Ιωαννίνων και φτάνει Βωβούσα. Υπολογίζει ότι θα διανύσει απόσταση 150 km, μέσα από τα μονοπάτια της πυρασφάλειας που έχει κάνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για να φθάσει στην πόλη των Ιωαννίνων. Εκεί όπου είχε μαρτυρήσει στις 17 Ιανουαρίου του 1838, ο νεομάρτυρας Γεώργιος, υπερασπιζόμενος στην πίστη του στο Χριστό, αν και ήταν υποκόμος του Ιμίν Πασά, αναμένεται να φτάσει τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος..


ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις