ΣΙΝΕ

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Ανέστη, από αυτούς περιμέναμε να δούμε χαΐρι;

Αριστοφανικό λακωνικό πιπεράτο του Καθηγητή Πιπερόπουλου

     Φίλε Ανέστη είπα τον Αύγουστο να αποφύγω τα Αριστοφανικά πολιτικό-οικονομικά πιπεράτα μου αλλά με όσα δημοσιεύθηκαν για τα οικονομικά Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που μας...

Κυβερνούν τα τελευταία 50 χρόνια από το καλοκαίρι του 1974, άλλαξα γνώμη και δημοσιεύω το σημερινό μου πιπεράτο διαβάζοντας στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τα παρακάτω:

     «Μπορεί οι πολίτες να κινδυνεύουν με έξωση αν οφείλουν 800 ευρώ στα κοινόχρηστα, αλλά τα δύο κόμματα συνεχίζουν να φορτώνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό χωρίς προοπτική αποπληρωμής. Την προηγούμενη εβδομάδα μία γυναίκα στα Ανω Πατήσια κινδύνεψε με βίαιη έξωση από το σπίτι της, που πλειστηριάστηκε για ένα χρέος 800 ευρώ σε κοινόχρηστα!.. Όμως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, που χρωστούν συνολικά το εξωπραγματικό ποσό των περίπου 840.000.000 ευρώ (435.567.175 ευρώ η Ν.Δ. και 405.138.625 ευρώ το ΠΑΣΟΚ), όχι μόνο δεν πρόκειται να έχουν καμία επίπτωση, αλλά θα συνεχίσουν να τα χρωστούν και του χρόνου, που θα ξεπεράσουν τα 900.000.000 ευρώ, και του παραχρόνου, που με μαθηματική ακρίβεια το χρέος τους θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ!..»

     Ανέστη, οι Κυανοπράσινοι που μας Κυβερνούν από το καλοκαίρι του 1974 προφανώς και εμφανώς ΔΕΝ μπορούν να βάλουν τάξη στα οικονομικά των «μαγαζιών» τους και εμείς οι πιστοί ψηφοφόροι τους περιμέναμε να «τακτοποιήσουν» την Ελληνική οικονομία δημιουργώντας υποδομές, παραγωγικές μονάδες σε πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, θέσεις εργασίας, ανάπτυξη… Τελικά μας υπέταξαν για πολλές δεκαετίες οφειλέτες, «δεσμώτες» στο ΔΝΤ!..

https://www.dimokratia.gr/politiki/564885/fesi-840-000-000-e-apo-n-d-pasok/

     Φίλε Γιώργο δεν σε κακιώνω που αθέτησες την υπόσχεσή σου και θα συμφωνήσω καθώς υποκύπτω και εγώ στον  ίδιο πειρασμό και μένω εμβρόντητος διαβάζοντας χαρακτηρισμούς όπως «μπαταχτσήδες ολκής Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ» στην εφημερίδα των Συντακτών (ΕΦΣΥΝ):

     «Την ώρα που τα νοικοκυριά τσουρουφλίζονται από τη σαρωτική ακρίβεια και τον πληθωρισμό, την ώρα που τα ενοίκια συνεχίζουν να τραβάνε την ανηφόρα και όλο και περισσότεροι πολίτες δεν θα κάνουν ούτε μια ημέρα διακοπές, ενώ άλλοι είναι αντιμέτωποι με εξώσεις ακόμη και για πολύ μικρά ποσά, δύο κόμματα μπορούν και αυξάνουν με… ευκολία τα χρέη τους χρόνο με τον χρόνο…»

https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/399459_mpatahtsides-olkis-nd-kai-pasok-poso-ayxithikan-ta-hrei-toys-se-enan

     Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ καταχρέωσαν τα «νοικοκυριά» τους και εμείς σε αυτούς τα τελευταία 50 χρόνια εναποθέταμε τις ελπίδες μας να δούμε χαΐρι και μας «υπέταξαν» στο Δ.Ν.Τ.!…

Δεν υπάρχουν σχόλια: