ΣΙΝΕ

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Γρεβενών: ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ , 23 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 11ΜΜ

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά μας έδειξε το αυταρχικό της πρόσωπο. Για άλλη μια φορά επιτίθεται ενάντια στους εκπαιδευτικούς που παλεύουν για το δικαίωμά τους να ζουν αξιοπρεπώς, που παλεύουν για τις μορφωτικές ανάγκες όλων των παιδιών.

Η κυβέρνηση ακολουθώντας την προσφιλή της τακτική προσέφυγε  στα δικαστήρια και  κήρυξε  παράνομη την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ που έχει αιτήματα τις αυξήσεις στους μισθούς, τις συγχωνεύσεις, τις προσλήψεις κτλ.

Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος μια 24ωρη απεργία οδηγήθηκε στα δικαστήρια για να κριθεί παράνομη!

Τρέμουν το δίκιο και τα αιτήματά μας!

Αντί η κυβέρνηση  να λύσει τα οξυμμένα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, προβλήματα τα οποία η Δ.Ο.Ε. αναδεικνύει με την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση (π.χ. αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση της αντιεπιστημονικής αξιολόγησης, δικαιώματα στους αναπληρωτές) προσπαθεί να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης.

Τους ξεκαθαρίζουμε. Όποια προσπάθεια φίμωσης και αν γίνει θα πέσει στο κενό. Εμείς οι εκπαιδευτικοί που καθημερινά είμαστε  στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη μόρφωση των παιδιών (κάτι το οποίο επ’ ουδενί δεν ισχύει για το Υπουργείο «Παιδείας») έτσι και τώρα θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας την απεργία, στην οργάνωση και διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή.

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Η απεργία θα γίνει κανονικά. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Όσοι νομίζουν πως θα επιβάλουν σιωπητήριο στον αγώνα για ζωή και δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τη διεκδίκηση να έχουν τα παιδιά μας τη μόρφωση που τους αξίζει, θα πάρουν και την απάντηση που τους πρέπει.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αντιδρώντας στην ποινικοποίηση των αγώνων και στον αυταρχισμό της Κυβέρνησης κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024, για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Παίρνουμε μαζικά μέρος στην απεργία. Παίρνομε μαζικά μέρος στη συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Γρεβενών 11μμ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: