ΣΙΝΕ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Το ελληνικό χωριό που δεν βρέχει σχεδόν ποτέ και έχει πάντα ήλιο

Το παραθαλάσσιο χωριό με το ζεστό κλίμα όλο το χρόνο, βρίσκεται στην άκρη της Ελλάδας

«Και μένα τι με νοιάζει, εδώ έχει πάντα ήλιο» γράψανε τα Ξύλινα Σπαθιά και οι στίχοι σίγουρα... ταιριάζουν στον μικρό παράδεισο που βρίσκεται στην Ελλάδα και ο ήλιος δεν κρύβεται ποτέ.

Με θέα το Λιβυκό πέλαγος, σ’ ένα από τα νοτιότερα μέρη της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, υπάρχει ένα χωριουδάκι που βρίσκεται ακόμη νοτιότερα και από τη βόρεια Τυνησία και σύμφωνα με τους ειδικούς είναι το πιο ζεστό μέρος της Ευρώπης, με τον ήλιο να καίει για περίπου 320 ημέρες το χρόνο.

Στον Μύρτο η ζωή κυλάει ωραία. Οι κάτοικοι απολαμβάνουν την απάνεμη παραλία του χωριού στη Νότια Κρήτη όλο το χρόνο, ενώ η τουριστική σεζόν σταματάει για λίγους μόνο μήνες, μιας και άνθρωποι απ’ όλον τον κόσμο καταφθάνουν στο Νότιο Κρητικό πέλαγος για να χαρούν το ζεστό κλίμα, ακόμη και να ξεχειμωνιάσουν εκεί.

myrtos village crete.jpg

Το χωριό έχει περίπου 400 κατοίκους αλλά είναι ένα τουριστικά ανεπτυγμένο μέρος ήδη από τη δεκαετία του 60′. Οι ντόπιοι φυσικά ασχολούνται και με αγροτικές δουλειές εκτός από τον τουρισμό.

Στην αμμώδη παραλία του χωριού απλώνονται παραδοσιακά ταβερνάκια και ενοικιαζόμενα δωμάτια ενώ η κοινότητα είναι αρκετά ανεπτυγμένη καθώς διαθέτει δικό της πολιτιστικό σύλλογο.

Ο χειμώνας και το κρύο είναι αυτά που σίγουρα πρόκειται να σας απασχολήσουν στο ευλογημένο αυτό μέρος. Όταν θα βρεθείς εκεί, ο χρόνος σταματά όσο σε αφήνει να αγναντεύεις το απέραντο γαλάζιο.

Έλενα Σαλαντή – reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: