ΣΙΝΕ

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Ανατροπές και νέο σχέδιο για το φιλοδώρημα με κάρτα

Από εγκυρότατες πληροφορίες μας των συναρμοδίων Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, σας ενημερώνουμε για τις τελευταίες εξελίξεις που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση, για το πρόβλημα που ήδη απασχολεί... χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενους, το φιλοδώρημα με κάρτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φιλοδωρήματα φορολογούνται με Νόμο που ισχύει από το 1980. Από εκείνη την περίοδο μέχρι και σήμερα κανείς δεν ασχολήθηκε με το λεγόμενο πουρμπουάρ, γιατί ήταν με μετρητά και όχι με κάρτες όπως είναι σήμερα.

Προτείνουμε έως ότου ξεκαθαρίσει από την Κυβέρνηση το πρόβλημα του φιλοδωρήματος, οι συνάδελφοι και οι εργαζόμενοι να βρίσκονται εν αναμονή.

 

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

·         Να εξαιρεθούν τα μικρά φιλοδωρήματα από τη φορολόγηση.

·         Να θεσπιστεί ανώτατο ύψος ποσού που δεν θα φορολογείται.

·         Να δημιουργηθεί μία κλίμακα με φιλοδωρήματα, που να προβλέπει ένα ποσό να είναι αφορολόγητο και μετά να υπάρχουν συντελεστές ανάλογα με το ύψος του ποσού. Έτσι θα ξεχωρίζεται το εισόδημα από το πουρμπουάρ και το εισόδημα από το μισθό.

·         Να προβλέπονται ποινές για όσες επιχειρήσεις δεν αποδίδουν το φιλοδώρημα ή όσες επιχειρήσεις αλλάζουν τη σχέση εργασίας και το συνδέουν με το φιλοδώρημα.

·         Υποχρεωτικά τα φιλοδωρήματα θα διαχωρίζονται στο POS, δηλαδή αλλού θα πληρώνεται ο λογαριασμός και αλλού θα πληρώνεται το φιλοδώρημα.

·         Σχεδιάζεται να υπάρχει διασταύρωση από τη φορολογική διοίκηση προκειμένου να διαπιστώνεται αν κάποιες επιχειρήσεις παρακρατούν το φιλοδώρημα.

Άμεσα θα υπάρχει νέα έκτακτη ενημέρωση για τις αναμενόμενες αποφάσεις των συναρμοδίων Υπουργείων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τσαπατσάρης Γρηγόριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: