ΑΡΘΡΟ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ
Πρέπει, επιτέλους, η κυπριακή Κυβέρνηση ν' αναλάβει επίσημα να βουλώσει το στόμα της βρωμερής τουρκικής μαύρης προπαγάνδας. Να καταθέσει διορθωτικό υπόμνημα στον... ΟΗΕ και στην ΕΕ, με την αλήθεια για τη βρωμερή προβοκάτσια που σκόπιμα ξεκίνησε ο Ραούφ Ντενκτάς το 1963 στο βάρος των Ελλήνων της Κύπρου. Ότι, τάχα, δολοφόνησαν μια μητέρα και τα τρία της παιδιά το 1963 στην μπανιέρα του σπιτιού τους. Πρόσφατη σιχαμερή διαδήλωση έξω από την Υπάτη Αρμοστεία της ΚΔ στο Λονδίνο.Για την αλήθεια των γεγονότων παραθέτω:
1) Το εκτενές άρθρο του Δρος Λάμπρου Καούλλα στη «Σημερινή», 21.12.2020, «Ματωμένα Χριστούγεννα» 1963 & η ανακυκλούμενη «σφαγή της μπανιέρας»
2) Το βιβλίο μας της «Κίνησης για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο», Λευκωσία 2009, « Αιματηρή Αλήθεια – Bloody Truth», σελ. 66-69, στο οποίο καταγράψαμε την αλήθεια όπως την φανέρωσε ο μ. δημοσιογράφος Κώστας Γεννάρης, στο βιβλίο του «Εξ Ανατολών», που εκδόθηκε το 2000.
Μάλιστα, η σκέψη για το βιβλίο του, όπως έγραψε ο Κ. Ο Γεννάρης, γεννήθηκε από την προσωπική του εμπειρία μαθαίνοντας την αλήθεια από το Τούρκο συνάδελφό του σε μια συνάντησή τους στην Αθήνα, και τον οποίο είχε γνωρίσει. Πώς η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε και σκηνοθετήθηκε από τους Τούρκους κατά κόρον για τουρκική προπαγάνδα, για ν' «αποδείξει» την τάχα «βαρβαρότητα» των Ελληνοκυπρίων για δήθεν «γενοκτονία» των Τουρκοκυπρίων. Και ότι δεν μπορούν να ζήσουν μαζί! Και για να «τεκμηριώσουν» με αυτήν τη φρίκη την… ανάγκη για δύο κράτη στην Κύπρο βάσει του σχεδίου του Δρός Νιχάτ Ερίμ του 1956, για «επανακτηση της Κύπρου».
Ο Τούρκος δημοσιογράφος, που εξομολογήθηκε στον Κώστα Γεννάρη την αλήθεια, ήταν ο Αχμέτ Μπαράν. Ο Μπαράν ήθελε να πει σε κάποιον την αλήθεια, δεν ήθελε να πεθάνει χωρίς να ξεσκεπάσει εκείνη τη σοβαρή αδικία σε βάρος των Ελλήνων. Μίλησε στον Κ. Γεννάρη, με την προϋπόθεση ο Γεννάρης να μην πει τίποτα ενόσω ζούσε. Αυτό ο Γεννάρης το τήρησε και έτσι αποκάλυψε την αλήθεια μετά τον θάνατο του Μπαράν.
Στο βιβλίο του ο Γεννάρης έγραψε:
«Εκείνο το βράδυ, ο Αχμέτ με άφησε άφωνο. Χωρίς προειδοποίηση, χωρίς κανένα προϊδεασμό, μου είπε: ' 'Ξέρεις εκείνη τη φωτογραφία με τα τρία παιδιά και τη μητέρα τους δολοφονημένους μέσα στο μπάνιο, εγώ τράβηξα εκείνη τη φωτογραφία''.
»Εκείνη την περίοδο βρισκόταν στην Κύπρο για να καλύψει τα γεγονότα του 1963. Ένα βράδυ, όπως έπινε τον καφέ του με μερικούς φίλους… μπήκαν δύο ένοπλοι και του ζήτησαν να τους ακολουθήσουν. Τον πήραν με αυτοκίνητο στο σπίτι όπου είχε γίνει το έγκλημα. Μόλις έφθασαν, είδε πως ο χώρος ήταν γεμάτος από άλλους ένοπλους αξιωματικούς του τουρκικού αποσπάσματος στην Κύπρο. Οι οποίοι τον διέταξαν να φωτογραφίσουν το έγκλημα. Έκανε ό,τι τον διέταξαν και τότε ένας από τους ενόπλους του ζήτησε να παραδώσει το φιλμ και να ξεχάσει ό,τι έκαμε και ό,τι είδε. Ο Αχμέτ ήθελε να μάθει τι πραγματικά είχε συμβεί και έμαθε.
»Ο πατέρας των τριών παιδιών είχε τρελαθεί. Εκτέλεσε τα παιδιά και τη γυναίκα του και μετά εξαφανίστηκε. Τον απομάκρυνε ο τουρκικός στρατός, για να εμφανιστεί μετά από 24 χρόνια να υπηρετήσει κάπου βαθιά στην Ανατολία. Παντρεμένος ξανά.
»Ο Αχμέτ είπε στον Γεννάρη ότι το έγκλημα ούτε καν έγινε στην Ομορφίτα. Όπως διατείνεται η τουρκική προπαγάνδα. Εκτελέστηκε σε μια περιοχή βαθιά στην καρδιά της τουρκικής συνοικίας της Λευκωσίας. Όπου οι Ελληνοκύπριοι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν».
Και πρόσθεσε ο Κ. Ο Γεννάρης ότι, ερευνώντας για το βιβλίο του, βρήκε άλλα παρόμοια περιστατικά που εξυπηρέτησε τα τουρκικά συμφέροντα και τους στόχους της Άγκυρας και που η ΤΜΤ ενεργοποίησε ως την πολιτική της στην Κύπρο.
( Από το δίγλωσσο βιβλίο «Αιματηρή Αλήθεια – Bloody Truth» ).
Η σελίδα 17 στο βιβλίο του Κώστα Γεννάρη "Εξ Ανατολών".
Ο Δρ Λάμπρος Καούλλας στο άρθρο του στη «Σημερινή», 21.12.2020, ανέφερε και τουτο:
«…Και ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Şener Levent σε μια σειρά από δημοσιεύματα στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα ''Afrika'' (04/01/2015) και την ελληνοκυπριακή ''Πολίτης'' (07/01/2015, 08/01/2015) δημοσίευσε φωτογραφίες από το ''έγκλημα της μπανιέρας'' πριν να μετακινηθούν τα πτώματα, προκαλώντας το μένος τουρκοκυπριακών πολιτικών κύκλων διότι με τις αποκαλύψεις του χαλούσε αυτό το σημαντικό αφήγημα. Εξάλλου, το σπίτι όπου διαδραματίστηκε το περιστατικό διατηρήθηκε, όπως και η μπανιέρα και το αποχωρητήριο, και ονομάστηκε ''Μουσείο Βαρβαρότητας''».
(Σημ. Φ.Α. Σύμφωνα με την εξομολόγηση του Αχμέτ Μπαράν, η σφαγή δεν έγινε στο λεγόμενο «Μουσείο Βαρβαρότητας» όπου στήθηκε τελικά το ψέμα).
…Το 2012 οι Theopisti Stylianou-Lambert (ΤΕΠΑΚ) και Alexandra Bounia (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) έγραψαν στο επιστημονικό περιοδικό «Museum & Society» (τ. 10/3) σε δημοσίευση με τίτλο «War Museums and Photography»:
«Ένας πρώην διοικητής της ΤΜΤ, που ήταν παρών στη σκηνή του εγκλήματος, παραδόθηκε ότι οι πρώτες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την ΤΜΤ και ήταν πολύ διαφορετικές από την εικόνα που έγινε τελικά διάκριση…».
Ο δολοφόνος ήταν ο επίατρος του τουρκικού στρατού, Nihat İlhan, ευρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ, και μετά φυγαδεύτηκε από τις τουρκικές Αρχές… »
(ΤΜΤ: Turk Mukavemet Teskilati – Τουρκική Αντιστασιακή Οργάνωση, που ήταν ουσιαστικά τουρκοκυπριακή παραστρατιωτική οργάνωση ελεγχόμενη από την Τουρκία με στρατιωτική εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων, η οποία δημιουργήθηκε από τον Ραούφ Ντενκτά και τον Τούρκο στρατιωτικό Ριζά Βουρούσκαν το 1958, ως αντιστάθμισμα).
1955,1958, 1962 – Αυτοβόμβες
Εν συντομία τα ακόλουθα παραδείγματα από το βιβλίο «Αιματηρή Αλήθεια – Bloody Truth». Οι πρακτικές που χρησιμοποίησαν η τουρκοκυπριακή ηγεσία για να φανατίσει την τουρκική μειονότητα αφενός και να πείσει τους ξένους αφετέρου για τα κίνητρά της, ήταν η ίδια που δοκιμάστηκε με επιτυχία στο ανθελληνικό πογκρόμ στην Κωνσταντινούπολη, στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 1955.
Η έκρηξη δυναμίτη στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης στις 6 Σεπτεμβρίου 1955, όπου και στο σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ήταν διατεταγμένη ενέργεια Τούρκων πρακτόρων και κρατικών υπαλλήλων. Την ίδια μέθοδο χρησιμοποίησε η ΤΜΤ και ο Ντενκτάς με βόμβα στην είσοδο του Γραφείου Τύπου του τουρκικού προξενείου στη Λευκωσία.
Ο ίδιος ο Ραούφ Ντενκτάς ομολόγησε δημόσια, αργότερα, από βρετανική τηλεόραση, τη σκόπιμη εκείνη προβοκάτσια, ως αναγκαία για την κινητοποίηση του τουρκοκυπριακού πληθυσμού εναντίον των Ελλήνων. Την ίδια μέθοδο χρησιμοποίησε και η ΤΜΤ το 1962 με βόμβα στο τέμενος Μπαϊρακτάρη στην συνοικία της Λευκωσίας, αποδίδοντας την ελληνική ενέργεια στους Έλληνες…
* Ερευνήτρια/δημοσιογράφος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου