Ο πόλεμος στο Ιράν και αντίστοιχα ο πενταετής πόλεμος στην Ουκρανία, με συνεχείς βομβαρδισμούς σε διυλιστήρια, βιομηχανίες, αποθήκες πυρομαχικών, απελευθερώνουν εκατομμύρια τόνους τοξικών και ασφυξιογόνων αερίων και πνίγουν τις πόλεις και τον πλανήτη σε πολλαπλάσια περιβαλλοντική μόλυνση από αυτήν των λιγνιτικών μονάδων.
Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση επικροτεί και υποστηρίζει τις εν λόγω στρατιωτικές επιχειρήσεις, η εμμονή της να απογυμνώσει τη χώρα από τις ενεργειακές εφεδρείες, ακόμη και από την πιο σύγχρονη λιγνιτική μονάδα της Πτολεμαΐδας 5, επιτείνει την ενεργειακή εξάρτηση της Ελλάδας, πρωτίστως όμως βυθίζει τον ελληνικό λαό σε καθημερινά αδιέξοδα κόστους του ρεύματος, με κίνδυνο ζωής.
Κάθε ημέρα που το θερμόμετρο ανεβαίνει, τα ελληνικά νοικοκυριά και δη τα πιο ευάλωτα, πληρώνουν ακριβά τη θερμική ανισότητα και έρχονται αντιμέτωπα με την ενεργειακή φτώχεια.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη το μόνο που γνωρίζει είναι να προσποιείται.
Η ΝΙΚΗ ζητά τη διατήρηση της λειτουργίας της μονάδας «Πτολεμαΐδα 5» με λιγνίτη, προσαρμογή των άλλων λιγνιτικών μονάδων στα πρότυπα αυτής, και την επαναφορά της ΔΕΗ στο ελληνικό δημόσιο με τιμές ενέργειας δίκαιες για όλους τους πολίτες
Κύπρος - 52 χρόνια κατοχής: Η κυβέρνηση επιλέγει τη σιωπή, ο Ελληνισμός δεν ξεχνά |
|
|
|
|---|
|
Πενήντα δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει για ακόμη μία φορά την ασφάλεια των τυπικών δηλώσεων και των άχρωμων επετειακών εκδηλώσεων, αποφεύγοντας να αναδείξει τη σκληρή αλήθεια: στην καρδιά της Ευρώπης εξακολουθεί να υπάρχει ένα κράτος υπό στρατιωτική κατοχή.
Την ώρα που στα κατεχόμενα οργανώνονται κιτς φιέστες αλά Τούρκα, επιχειρώντας νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής και της κατοχής, η Αθήνα εκπέμπει μηνύματα χαμηλών τόνων, σαν να φοβάται ακόμη και να κατονομάσει τον θύτη. Στο όνομα της δήθεν «καλής γειτονίας» και των «ήρεμων νερών», η τουρκική κατοχή αντιμετωπίζεται ολοένα και περισσότερο ως μια δυσάρεστη ιστορική ανάμνηση και όχι ως μια διαρκή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Η Κύπρος, όμως, είναι γη ελληνική που παραμένει υπό κατοχή. Είναι οι εκατοντάδες αγνοούμενοι που οι οικογένειές τους εξακολουθούν να αναζητούν έστω ένα οστό για να το θάψουν. Είναι οι πρόσφυγες που δεν επέστρεψαν ποτέ στα σπίτια τους. Είναι οι βεβηλωμένοι ναοί, τα συλημένα κοιμητήρια και ο ματωμένος Πενταδάκτυλος που εξακολουθούν να περιμένουν δικαίωση.
Η ΝΙΚΗ αρνείται να αποδεχθεί τη λήθη ως εθνική στρατηγική. Η ιστορική μνήμη δεν διαπραγματεύεται, η κατοχή δεν εξωραΐζεται και η εισβολή δεν παραγράφεται επειδή πέρασαν πενήντα δύο χρόνια.
Κανείς δεν ξεχνά. Τίποτα δεν ξεχνιέται. Η Κύπρος δεν παραδίδεται στη λήθη
Ακόμα μια ψευδή πρωθυπουργική παρουσίαση για Κράτος Δικαίου, Οικονομία και Καθημερινότητα |
|
|
|
|---|
|
Όσο πλησιάζει η ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας, τόσο ο Πρωθυπουργός επιδίδεται σε ασκήσεις αυτοεπιβράβευσης. Πλήρως αποκομμένος από την πραγματικότητα, παρουσιάζει μια χώρα όπου όλα λειτουργούν υποδειγματικά: έργα, οικονομία, υγεία, δικαιοσύνη, θεσμοί, παιδεία και περιβάλλον.
Ο κ. Μητσοτάκης απαριθμεί έργα, στατιστικές και κυβερνητικές εξαγγελίες, όμως αποφεύγει να απαντήσει στο βασικό ερώτημα: γιατί, μετά από επτά χρόνια διακυβέρνησης, οι Έλληνες αισθάνονται ότι εργάζονται περισσότερο και ζουν δυσκολότερα; Γιατί η ακρίβεια παραμένει ο μεγαλύτερος εχθρός της ελληνικής οικογένειας; Γιατί η στέγη μετατρέπεται σε άπιαστο όνειρο για τους νέους; Γιατί η περιφέρεια αδειάζει;
Το πιο ενδιαφέρον, επικαλείται την Ευρωπαϊκή Έκθεση για το κράτος δικαίου όταν μόλις προ ολίγων 24ωρων έχει αμφισβητήσει την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και το έργο της. Η απόλυτη έκφραση του «πραγματικότητα είναι ο,τι με βολεύει», την ώρα που η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους βασικούς πυλώνες της ισοπολιτείας βρίσκεται στα τάρταρα.
Ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει τις συνεχείς ρυθμίσεις οφειλών ως επιτυχία της οικονομικής πολιτικής. Στην πραγματικότητα, όταν ολοένα και περισσότεροι πολίτες χρειάζονται δόσεις για να μπορέσουν να διατηρήσουν την περιουσία τους ή να ανταποκριθούν στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, είναι ένδειξη της πίεσης που υφίσταται η ελληνική κοινωνία.
Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ πιστεύει ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας. Με οικονομία που θα στηρίζεται στην παραγωγή, στη μεταποίηση και στον πρωτογενή τομέα. Πολιτικές που θα αντιμετωπίσουν το δημογραφικό με πραγματική στήριξη της οικογένειας και κίνητρα για τους νέους να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στην πατρίδα τους.
Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από επικοινωνιακές εβδομαδιαίες εκθέσεις. Έχει ανάγκη από αλήθεια, σχέδιο και πολιτική που να υπηρετεί τον Έλληνα πολίτη και το εθνικό συμφέρον
Δήλωση Δημήτρη Νατσιού για Ευρωπαϊκή εισαγγελία και ΟΠΕΚΕΠΕ |
|
|
|
|---|
|
Ο κ. Μητσοτάκης παίζει ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι με τους θεσμούς, όταν ισχυρίζεται ότι η Ευρωπαϊκή εισαγγελία εμπλέκεται στον εσωτερικό κομματικό ανταγωνισμό.
Αυτό είναι μεγάλη αθλιότητα.
Εάν δεν το κατάλαβε, για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ διώκονται δικοί του Βουλευτές και στελέχη, η Ελλάδα διασύρθηκε διεθνώς και θα πληρώσει υπέρογκα πρόστιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Γι΄αυτήν την ντροπή θα ζητήσει συγνώμη ο κ. Πρωθυπουργός από τους Έλληνες πολίτες;
Οι Patriot πρέπει να φυλάσσουν την Ελλάδα, όχι συμφέροντα τρίτων |
|
|
|
|---|
|
Οι πληροφορίες περί πιέσεων στην κυβέρνηση ώστε να παραχωρήσει πυραύλους ή ακόμη και συστοιχίες Patriot στην Ουκρανία προκαλούν σοβαρά ερωτήματα και ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία.
Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε από την αρχή να εμπλέξει την Ελλάδα σε έναν πόλεμο που δεν είναι δικός της, αποστέλλοντας στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία και παρέχοντας διευκολύνσεις. Σήμερα, οι απαιτήσεις κλιμακώνονται. Ο πρόεδρος Ζελένσκι, στενός συνομιλητής του Ταγίπ Ερντογάν, ζητά πλέον το ισχυρότερο αντιαεροπορικό σύστημα που διαθέτουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, βάζοντας και τους εταίρους μας να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση, προεξάρχουσας της Γερμανίας.
Είναι αδιανόητη, ακόμα και σε επίπεδο συζήτησης, η αποδυνάμωση της ελληνικής αεράμυνας, την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει καθημερινά να αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Λαϊκό Κίνημα ΝΙΚΗ προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι η ενδεχόμενη παραχώρηση Patriot ή κρίσιμου αριθμού πυραύλων αποτελεί πράξη που θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και συνιστά προδοσία.
Απαιτούμε από τον πρωθυπουργό και τα αρμόδια υπουργεία να ενημερώσουν άμεσα τους πολιτικούς αρχηγούς για τις απαιτήσεις Ουκρανών και «συμμάχων» και για το ποια είναι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης
Η ΝΙΚΗ φέρνει στη Βουλή τις καταγγελίες για funds και πλειστηριασμούς |
|
|
|
|---|
|
Μάχη στο πλευρό των δανειοληπτών δίνει η ΝΙΚΗ καταγγέλλοντας μαζικά και κατά περίπτωση την αδιαφάνεια στις συμβάσεις, στην εκπροσώπηση των εταιρειών που εμφανίζονται ως αγοραστές των δανειακών χαρτοφυλακίων και στους επαχθείς όρους που επιβάλλονται στους δανειολήπτες, συχνά χωρίς εξηγήσεις, με αιφνίδιες κατασχέσεις και αναγγελία πλειστηριασμών.
Για το θέμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της ΝΙΚΗΣ Δημήτρη Νατσιού, του βουλευτή Β2΄ Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέα Βορύλλα και της βουλευτού Β1΄ Βόρειου Τομέα Αθηνών Ασπασίας Κουρουπάκη με ομάδα πολιτών, δανειοληπτών, επιστημόνων και επαγγελματιών. Στη συνάντηση παρουσιάστηκε αναλυτικός φάκελος για τη μεταβίβαση και τη διαχείριση τραπεζικών απαιτήσεων, τη λειτουργία των funds και των servicers, τις τιτλοποιήσεις δανείων και τις διαδικασίες που οδηγούν χιλιάδες πολίτες σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
Οι παρευρισκόμενοι περιέγραψαν την πίεση που ασκείται σε οικογένειες και επαγγελματίες μέσω σύντομων προθεσμιών, υψηλών προκαταβολών και ρυθμίσεων που ξεπερνούν τις πραγματικές οικονομικές τους δυνατότητες. Παρουσιάστηκαν περιπτώσεις δανειοληπτών που καλούνται να καταβάλουν μέσα σε λίγες ημέρες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να ανασταλεί ένας προγραμματισμένος πλειστηριασμός.
Κατά την παρουσίαση του φακέλου αναφέρθηκαν συγκεκριμένοι προβληματισμοί για την πραγματική ταυτότητα των επενδυτών, την καταβολή των τιμημάτων, την αλυσίδα των εξουσιοδοτήσεων και την εγκυρότητα των εγγράφων μέσω των οποίων εταιρείες διαχείρισης προχωρούν σε δικαστικές ενέργειες και αναγκαστικές εκτελέσεις.
Η ΝΙΚΗ στέκεται δίπλα στις οικογένειες, στους επαγγελματίες και στους μικρομεσαίους που κινδυνεύουν από τις εταιρείες- «κοράκια».
Η ΝΙΚΗ θα επαναφέρει το ζήτημα στη Βουλή και θα απαιτήσει πραγματικό εποπτικό έλεγχο και ουσιαστική προστασία της ιδιωτικής περιουσίας.
Εκ μέρους της ομάδας των δανειοληπτών στην συνάντηση μετείχαν οι Μαρία Τριανταφύλλου, Γιώργος Ηλιόπουλος, Χρήστος Κωνσταντινίδης και Ανδρέας Παππάς |
|
|
|---|
|
|
|
|
|---|
|
|
|
|
|---|
|
|
|
|
|---|
|
|
|
|
|---|
|
|
|
|
|---|
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου