Η παραγωγή του τσίπουρου χάνεται στο βάθος του χρόνου, λέγεται όμως πως ξεκίνησε από την Ήπειρο, αρχές του 14ου αιώνα και αργότερα συστηματοποιήθηκε και έλαβε μορφή μαζικής παραγωγής, στο Άγιο Όρος από Ηπειρώτες μοναχούς, που διαβιούσαν εκεί.
Σήμερα παράδοση στην παραγωγή τσίπουρου, το απόσταγμα των σταφυλιών δηλαδή, έχουν, η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θεσσαλία και η Κρήτη, κατά δε το στάδιο της διαδικασίας στην Ήπειρο και την Θεσσαλία, γίνονται
Σήμερα παράδοση στην παραγωγή τσίπουρου, το απόσταγμα των σταφυλιών δηλαδή, έχουν, η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θεσσαλία και η Κρήτη, κατά δε το στάδιο της διαδικασίας στην Ήπειρο και την Θεσσαλία, γίνονται