ΣΙΝΕ

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Δεν απεργούν οι βενζινοπώλες σε Κρήτη, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη

Διαχώρισαν τη θέση τους από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος οι πρατηριούχοι στους νομούς της Κρήτης, Γρεβενών και Θεσσαλονίκης και δεν θα μετάσχουν στην αυριανή απεργία του κλάδου.
Η ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι η απεργία θα πραγματοποιηθεί κανονικά στους υπόλοιπους νομούς της χώρας. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρατήρια που βρίσκονται στις περιοχές που δεν θα μετάσχουν στην κινητοποίηση, να παραμείνουν κλειστά, με... ευθύνη των ιδιοκτητών τους.
Στην Κρήτη θα παραμείνουν ανοιχτά τα πρατήρια υγρών καυσίμων της Κρήτης. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων και πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών νομού Χανίων, Βαγγέλης Κώτσος, "την απεργία εξήγγειλε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας και όχι η Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων. Υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις δύο Ομοσπονδίες όσον αφορά τις πρακτικές, στην μεθόδευση των ενεργειών αλλά και στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων". 
"Δεν δικαιούμαστε αυτή την στιγμή να κατεβαίνουμε στους δρόμους για τις ταμειακές μηχανές. Τα προβλήματα του κλάδου δεν είναι μόνο οι ταμειακές μηχανές, είναι πολλά και σημαντικά. Μάλιστα, σε κάποια απο αυτά, τα οποία αποτελούν αιτήματα της σημερινής απεργίας της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, συμφωνούμε απόλυτα. Όμως, μία 24ωρη απεργία λύνει τα ζητήματα. Θεωρούμε οτι πρέπει να κατέβουμε σε μια δυναμική κινητοποίηση, κι αν χρειαστεί με επ' αόριστον κλείσιμο των πρατηρίων, για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει γενικότερα η πετρελαιαγορά στην Ελλάδα", πρόσθεσε. 
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: