ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ BLOG ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ kostasdigos@yahoo.gr
Δευτέρα 31 Μαΐου 2010
Green Point Stadium-Κέιπ Τάουν
Ένα από τα πιο καλλιτεχνικά κέντρα ποδοσφαίρου στη Νότιο Αφρική, το νεόκτιστο Green Point Stadium βρίσκεται σε μια από τις πιο περιζήτητες περιοχές της πόλης του Κέιπ Τάουν.Στο Green Point Stadium θα γίνει ο... ένας από τους δύο ημιτελικούς για το FIFA World Cup Mundial.
Πολλαπλών χρήσεων χώρος πρόκειται επίσης να χρησιμοποιηθεί για σημαντικές εκδηλώσεις και συναυλίες. Οι Φίλαθλοι θα είναι σε απόσταση αναπνοής από τον ωκεανό και τα βουνά του Κέιπ Τάουν και θα παράσχει επίσης το σκηνικό για τους αγώνες. Η τοποθεσία είναι ιδανική καθώς βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το συγκοινωνιακό κόμβο της πόλης. Το νέο γήπεδο έχει κατασκευαστεί εν μέρει στις εκτάσεις που προηγουμένως χρησιμοποιούνταν για γήπεδο γκολφ.
Το στάδιο, το οποίο έχει ένα εξωτερικό που καλύπτεται με θόρυβο μείωση επένδυση έχει χωρητικότητα 70.000 και έχει ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2009. Η Green Point ήταν αρχικά πολύ μεγαλύτερη από ότι σήμερα παραμένει, και περιλάμβανε το μεγαλύτερο μέρος της γης ανάμεσα στη θάλασσα και Signal Hill, που εκτείνεται από το κέντρο της πόλης προς την κατεύθυνση Sea Point.
Το Cape Town έχει έναν άλλο κόσμο-πρότυπο γήπεδο, Newlands, αλλά κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται ως χώρος ένωσης ράγκμπι.
Κέιπ Τάουν
Το Κέιπ Τάουν είναι πολύ γνωστό για το λιμάνι του, τη χλωρίδα της περιοχής και για δύο μοναδικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά: Το Τραπεζοειδές Όρος (Table Mountain) που δεσπόζει πάνω από την πόλη και το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, περί τα 30 χιλιόμετρα νότια. Εξαιτίας και αυτών των χαρακτηριστικών είναι ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός στη Νότια Αφρική. Η προκυμαία («Βικτωρίας και Αλφρέδου») του Κέιπ Τάουν με το χαρακτηριστικό Τραπεζοειδές Όρος στο βάθος.Η Πόλη του Ακρωτηρίου ιδρύθηκε από τους Ολλανδούς ως απλός σταθμός ανεφοδιασμού για τα πλοία τους που μετέβαιναν στην Ανατολική Αφρική, τις Ινδίες και την Άπω Ανατολή πάνω από δύο αιώνες πριν τη διάνοιξη της Διώρυγας του Σουέζ (1869). Η άφιξη στην τοποθεσία του Γιαν βαν Ρίμπεκ, στις 6 Απριλίου 1652 σηματοδότησε την ίδρυση του πρώτου μόνιμου οικισμού Ευρωπαίων στην Υποσαχάρια Αφρική. Η πόλη ξεπέρασε γρήγορα τον αρχικό της προορισμό και κατέστη η μεγαλύτερη πόλη στη Νότια Αφρική μέχρι την ανάπτυξη του Γιοχάνεσμπουργκ και του Ντέρμπαν.
Κατά την απογραφή του 2001 το Κέιπ Τάουν είχε πληθυσμό 2,95 εκατομμύρια κατοίκους, αλλά η μεγάλη έκταση του πολεοδομικού συγκροτήματος, 2.499 τετρ.χιλιόμετρα, η μεγαλύτερη στη Νότια Αφρική, έχει ως αποτέλεσμα συγκριτικώς χαμηλότερη πυκνότητα πληθυσμού (1.158 κάτοικοι ανά τετρ.χιλιόμετρο).
Green Point Stadium-Κέιπ Τάουν
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου