ΣΙΝΕ

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Και το Όσκαρ πάει στον Αμπράμοβιτς

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ήταν ο απόλυτος σταρ στα φετινά "World Superyacht Awards", με το Όσκαρ να πηγαίνει στο τελευταίο εύρημα της πλούσιας συλλογής του, το γιοτ "Eclipse"!
Περισσότεροι από 500 ιδιοκτήτες σκαφών και επιχειρηματίες συναντήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο στο πλαίσιο της εκδήλωσης, με το γιοτ του ιδιοκτήτη της Τσέλσι να δικαιώνει τα προγνωστικά και να ανακηρύσσεται ως το κορυφαίο της χρονιάς.
Με τα 162,5 μέτρα μήκος είναι ένα από τα μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο ενώ τα 300.000.000 ευρώ που ήταν το κόστος κατασκευής του το καθιστούν ως ένα από τα πλέον ακριβά της υφηλίου, ενώ για την συντήρησή του αλλά και την κάλυψη των εξόδων για το 70μελές πλήρωμα απαιτούνται 30.000.000 ευρώ ετησίως.
Όσον αφορά στις ανέσεις που παρέχει το γιοτ του Ρώσου κροίσου, αυτές προκαλούν ίλιγγο: πέρα από τις αμέτρητες πισίνες διαθέτει δύο ελικοδρόμια, ενώ στους εννέα ορόφους του μπορεί να συναντήσει κανείς μέχρι αίθουσα χορού και κινηματογράφου.
Εξαιτίας μάλιστα του υψηλού κόστους του "Eclipse", ο Αμπράμοβιτς έχει αποφασίσει να του βάλει ενοίκιο κατά τη διάρκεια της περιόδου που βρίσκεται στην ξηρά και δεν μπορεί να το απολαύσει ο ίδιος.
Υπενθυμίζεται ότι το γιοτ του Αμπράμοβιτς μοιράστηκε το βραβείο με το "Exuma" (50 μέτρα) ενώ το βραβείο για το καλύτερο γιοτ του 2010 δόθηκε από την κριτική επιτροή στο "Zefiro" (49,7 μέτρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: