ΣΙΝΕ

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ανακοινώθηκαν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών!!!

Τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των μαθημάτων, στα οποία εξετάστηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο, οι μαθητές και οι απόφοιτοι γενικού λυκείου, καθώς και επαγγελματικού λυκείου (Ομάδα β΄) για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έδωσε αργά το απόγευμα στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.
...Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι:
- Στις εξετάσεις προσήλθαν 98,37% του συνόλου των υποψηφίων (δηλαδή, 85.478 από 86.924 υποψηφίους). Το 2010 είχαν προσέλθει 98,4% του συνόλου των υποψηφίων (δηλαδή, 90.593 από 92.081 υποψηφίους).
- Φέτος αναβαθμολογήθηκαν, λόγω διαφοράς α’ και β’ βαθμολογητή, 36.538 γραπτά (ποσοστό 6,83%). Παρατηρείται, δηλαδή, μείωση σε σχέση με το 2010 (τότε είχαν αναβαθμολογηθεί 40.089 γραπτά - ποσοστό 7,08%).
- Η κλιμάκωση της βαθμολογίας έχει βελτιωθεί στα περισσότερα μαθήματα σε σχέση με το 2010 (με την έννοια ότι επιτρέπει την καλύτερη κατάταξη των υποψηφίων). Μείωση εμφανίζεται στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 18 και 20 (11,09 έναντι 15,51% για το έτος 2010), καθώς και σε εκείνα που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 15-18 (18,08% έναντι 19% για το έτος 2010.
Ειδικότερα, στα επιμέρους μαθήματα η κατανομή της βαθμολογίας «βελτιώθηκε» σε όλα εκτός της Φυσικής Γενικής Παιδείας (όπου το ποσοστό των «αριστούχων» αυξήθηκε σε σχέση με πέρσι και έφτασε στο 47,27%).
Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, συνεχάρη όλους τους υποψήφιους, λέγοντας πως μία σελίδα γυρνά σήμερα για το μέλλον
τους.
Τόνισε ακόμη ότι με την ανακοίνωση των βαθμολογιών «μπαίνουμε στη δεύτερη φάση των εξετάσεων, που είναι και η πιο κρίσιμη. Στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Μία επιλογή με γνώμονα τις προσωπικές προτιμήσεις, αλλά και τις εθνικές ανάγκες, καθώς κριτήριο πλέον οφείλει να είναι και η επαγγελματική αποκατάσταση μέσα στις νέες αναπτυξιακές προοπτικές, που θα πρέπει να δημιουργήσει η χώρα.
Φέτος, εισάγουμε μία αυτονόητη καινοτομία. Την ηλεκτρονική συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Για τον λόγο αυτόν και για την επιτυχία της πρώτης εφαρμογής, σημαντικό ρόλο καλούνται να παίξουν οι εκπαιδευτικοί και οι Διευθυντές των Λυκείων. Από πλευράς του υπουργείου έχει γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων».
Η υπουργός, τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο του πρώην υφυπουργού, Γιάννη Πανάρετου, ο οποίος σήκωσε όλο το βάρος της διαδικασίας των πανελληνίων εξετάσεων, αλλά και της καινοτομίας του μηχανογραφικού δελτίου, που φέτος υποβάλλεται μόνον ηλεκτρονικά, ακόμη και από το σπίτι του κάθε υποψήφιου.
Πηγή
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: