ΣΙΝΕ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Εξαιρούνται από την εφεδρεία οι πυροσβέστες!

Από την εφεδρεία και την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα εξαιρούνται οι πυροσβέστες όπως υπογραμμίζει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.
Σε εξέλιξη βρίσκεται διαγωνισμός για την πρόσληψη 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. «Με την ανωτέρω ρύθμιση, η κυβέρνηση, κατά τη διαδικασία κατάρτισης των
συγκεκριμένων διατάξεων, εξάντλησε κάθε περιθώριο προκειμένου να παρασχεθεί η δυνατότητα συμμετοχής στο σχετικό διαγωνισμό όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης, ως αναγνώριση της προσφοράς τους και προς ικανοποίηση των πράγματι δίκαιων αιτημάτων τους», αναφέρει ο κ. Παπουτσής.
Το έγγραφο του κ. Παπουτσή έρχεται ως απάντηση σε ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, Γιάννη Ζιώγα, Νίκου Καραθανασόπουλου, Διαμάντως Μανωλάκου, Γιώργου Μαυρίκου και ΑντώνηςΣκυλλάκος σχετικά με τη στελέχωση των πυροσβεστικών υπηρεσιών.
Οι βουλευτές έχουν επισημάνει την ανησυχία των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής για το ενδεχόμενο κατάργησης οργανικών θέσεων και την υπαγωγή τους στην εργασιακή εφεδρεία.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: