ΣΙΝΕ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Την Πέμπτη ορκίζεται η νέα βουλή

Την Πέμπτη θα ορκιστούν οι βουλευτές που εξελέγησαν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Όπως διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου χωρίς καθυστέρηση και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα πραγματοποιηθούν η ορκωμοσία των νέων βουλευτών, αλλά και οι προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.
Αφού ορκιστούν οι 300 του Κοινοβουλίου την Πέμπτη, μία ημέρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να εκλεγεί ο εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Βουλής. Πάντως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου νέος πρόεδρος θα είναι ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως θα έχει η επόμενη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου όπου θα εκλεγούν οι επτά αντιπρόεδροι και τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στη Χρυσή Αυγή, αφού όπως ορίζει ο Κανονισμός ο έβδομος αντιπρόεδρος του σώματος προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα της Αντιπολίτευσης.
Υπενθυμίζεται πως από τα μέλη του προεδρείου, οι πρώτος, δεύτερος και τρίτος αντιπρόεδροι, δύο κοσμήτορες και 4 γραμματείς προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα, δηλαδή από τη ΝΔ. Ο τέταρτος αντιπρόεδρος, ένας κοσμήτορας και ένας γραμματέας προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα της Αντιπολίτευσης, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πέμπτος αντιπρόεδρος και ένας γραμματέας προέρχονται από τη δεύτερη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα της Αντιπολίτευσης, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ.
Ο έκτος αντιπρόεδρος προέρχεται από την τρίτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα της Αντιπολίτευσης, εν προκειμένω τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο έβδομος αντιπρόεδρος προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα της Αντιπολίτευσης, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή. Η ψηφοφορία για την επιλογή των μελών του προεδρείου είναι μυστική.
Ο μόνος τρόπος για να παραμείνει κενή η θέση είναι να μην μπορέσει ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Χρυσής Αυγής να συγκεντρώσει 75 ψήφους, οπότε ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν θα έχει στο προεδρείο της Βουλής τον Ηλία Κασιδιάρη ή τον Γιώργο Γερμενή, γνωστό και ως Καιάδα που θα ήθελε.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: