ΣΙΝΕ

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Αποκλειστικό: Ποιοι είναι οι έμποροι όπλων στην Ελλάδα!!!

-Ποιοι είναι οι έμποροι όπλων στην Ελλάδα...
-Τα κολλητηλίκια με τους πολιτικούς αρχηγούς...
Γράφει ο AΡΗΣ ΣΠΙΝΟΣ
Κάποιοι τους παρομοιάζουν με ζώα που βρίσκονται σε παρατεταμένη χειμερία νάρκη, έστω κι αν είμαστε στο μέσο του καλοκαιρού. Κάποιοι άλλοι τους συγκρίνουν με ανήσυχα άγρια ζώα που στριφογυρίζουν στο κλουβί τους.
Γεγονός είναι πως οι άνθρωποι (επιχειρηματίες, εκπρόσωποι, σύμβουλοι και μυστικοσύμβουλοι, συνεργάτες, μεσάζοντες κ.λπ.), που παίρνουν μέρος στον μεγάλο χορό των δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ των εξοπλιστικών προγραμμάτων, κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Τίποτε δεν κινείται στα αμυντικά προγράμματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ελλείψει χρημάτων, κι ας προβλέπεται ότι τα επόμενα δέκα χρόνια θα κλείσουν δουλειές 20-25 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την πρόβλεψη του ΕΜΠΑΕ.



Πολλοί και καλοί «παίχτες»
Οι «άνθρωποι των εξοπλισμών», όμως, δεν εφησυχάζουν. Παραμένουν σε θέσεις μάχης, «ζεσταίνονται» κοντράροντας ο ένας τον άλλον και αναμένουν την «πιο μεγάλη μέρα του πολέμου». Οι «παίχτες» είναι πολλοί και συνήθως είναι και καλοί. Αλλιώς, σύντομα αποχωρούν από την ενεργό δράση. Συνήθως είναι γνωστοί, ή λιγότερο γνωστοί. Πολλές φορές, όμως, οι πραγματικά «μεγάλοι» κινούνται στη σκιά και στην «ανωνυμία», ή τουλάχιστον έχουν ανθρώπους-κλειδιά που ανοίγουν τις κλειστές πόρτες. Γιατί, ως γνωστόν, μερικές δουλειές «δεν θέλουν κόπο, θέλουν τρόπο»… Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, τους πρωταγωνιστές αυτού του ιδιότυπου «εξοπλιστικού παιχνιδιού», όπου η διαφορά των ανδρών από τα παιδιά είναι η τιμή των παιχνιδιών τους…


Ο ρόλος της Defendory
Κοινός παρανομαστής όλων των εμπόρων όπλων, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, κατατρώγοντας πάνω από 30 δισ. δολάρια σε μίζες για τα εξοπλιστικά, ήταν μια οικογένεια. Ο Αντώνης Δημητρόπουλος ήταν ο άνθρωπος-ψυχή της έκθεσης Defendory International, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1976, λίγο αργότερα μετεξελίχθηκε σε Διεθνή Έκθεση Συμβατικών Συστημάτων για την Εθνική Άμυνα, Ξηράς, Θαλάσσης και Αέρος και, έπειτα, καθιερώθηκε με τον διακριτικό τίτλο Defendory International. Στα 30 χρόνια της λειτουργίας της, φιλοξένησε δεκάδες χιλιάδες εκθέτες από όλο τον κόσμο, κάμποσες ντουζίνες αρχηγών κρατών, αμέτρητα όπλα και εξοπλισμούς, απύθμενα βαρέλια πετροδολαρίων και το σύνολο των «εξαρτημάτων» της εγχώριας «αμυντικής ομπρέλας», από τα προβληματικά Mirage μέχρι τα ελαττωματικά Απάτσι, τους πυραύλους TOR M1, τα υποβρύχια που γέρνουν, τις σφαίρες και τα πυρομαχικά του Στρατού.


Όλα τα ονόματα, των εμπόρων όπλων στην Ελλάδα τη Δευτέρα... 


paraskhnio.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: