Δείτε τη συνταγή:
Εκτέλεση:
Βάζετε το γάλα στη φωτιά να ζεσταθεί. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνέχεια για να πήξει.
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ασπρίσουν και τα ρίχνετε σιγά-σιγα στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια, τραβώντας την κατσαρόλα από το μάτι. Ρίχνετε το φρέσκο βούτυρο και ανακατεύετε για να διαλυθεί. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει καλά, ανακατεύοντας πού και πού για να μην πιάσει κρούστα.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα κάτω, αλείφοντας με βούτυρο το κάθε ένα ξεχωριστά (προσέχετε τα φύλλα να προεξέχουν από το ταψί για να μη φύγει η κρέμα).
Ρίχνετε την κρέμα και την απλώνετε να πάει παντού ομοιόμορφα. Διπλώνετε τα φύλα που προεξέχουν προς τα μέσα και από πάνω βάζετε τα υπόλοιπα, βουτυρώνοντας τα ένα-ένα και διπλώνοντας τις άκρες τους προς τα κάτω.
Χαράζετε προσεκτικά σε κομμάτια και αλείφετε με βούτυρο την επιφάνεια. Ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε στους 180 βαθμούς, πάνω-κάτω, για 30-40 λεπτά.
Ωστόσο, ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί (7-8 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει).
Μόλις βγει το γλυκό απ το φούρνο το αφήνετε 3 λεπτά να σταθεί και το περιλούζετε με κρύο σιρόπι. Μόλις πιεί όλο το σιρόπι, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Συνταγή: agapameandolmas.blogspot.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr
Υλικά:
500 γρ φύλλο κρούστας
1 λ. γάλα, μείον ένα φλιτζάνι
½ φλ. ζάχαρη
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
5 αυγά
3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
2 βανίλιες
½ φλ. βούτυρο ή βιταμ λιωμένο, για τα φύλλα
Για το σιρόπι:
3 ½ φλ. ζάχαρη
2 ½ φλ. νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
500 γρ φύλλο κρούστας
1 λ. γάλα, μείον ένα φλιτζάνι
½ φλ. ζάχαρη
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
5 αυγά
3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
2 βανίλιες
½ φλ. βούτυρο ή βιταμ λιωμένο, για τα φύλλα
Για το σιρόπι:
3 ½ φλ. ζάχαρη
2 ½ φλ. νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
Βάζετε το γάλα στη φωτιά να ζεσταθεί. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνέχεια για να πήξει.
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ασπρίσουν και τα ρίχνετε σιγά-σιγα στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια, τραβώντας την κατσαρόλα από το μάτι. Ρίχνετε το φρέσκο βούτυρο και ανακατεύετε για να διαλυθεί. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει καλά, ανακατεύοντας πού και πού για να μην πιάσει κρούστα.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα κάτω, αλείφοντας με βούτυρο το κάθε ένα ξεχωριστά (προσέχετε τα φύλλα να προεξέχουν από το ταψί για να μη φύγει η κρέμα).
Ρίχνετε την κρέμα και την απλώνετε να πάει παντού ομοιόμορφα. Διπλώνετε τα φύλα που προεξέχουν προς τα μέσα και από πάνω βάζετε τα υπόλοιπα, βουτυρώνοντας τα ένα-ένα και διπλώνοντας τις άκρες τους προς τα κάτω.
Χαράζετε προσεκτικά σε κομμάτια και αλείφετε με βούτυρο την επιφάνεια. Ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε στους 180 βαθμούς, πάνω-κάτω, για 30-40 λεπτά.
Ωστόσο, ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί (7-8 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει).
Μόλις βγει το γλυκό απ το φούρνο το αφήνετε 3 λεπτά να σταθεί και το περιλούζετε με κρύο σιρόπι. Μόλις πιεί όλο το σιρόπι, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Συνταγή: agapameandolmas.blogspot.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου