ΣΙΝΕ

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

"Ντροπή" για το ποδόσφαιρο! Επίθεση οπαδών του ΠΑΟΚ σε εννιάχρονα του Ολυμπιακού!

Γράφει η Δώρα Ιωακειμίδου

Οπαδοί του του ΣΦ ΠΑΟΚ Μηχανιώνας την "έπεσαν' στην ακαδημία του Ολυμπιακού της Θεσσαλονίκης και ματαίωσαν τον αγώνα κατηγορίας Προτζούνιορ


Αρχίζοντας από την κοινή πεποίθηση ότι η αγάπη, το πάθος, η "τρέλα"... για την αγαπημένη ομάδα του καθενός, δεν είναι δυνατόν να οδηγεί σε βίαιες συμπεριφορές, που καταλήγουν -ευτυχώς σπανίως - ακόμη και σε απώλειες ανθρώπινων ζωών, το acadimies.gr υπογραμμίζει ότι δε συμβάλει στην ανάδειξη διάφορων πτυχών της οπαδικής βίας.
Αποτελεί όμως απαραίτητη προϋπόθεση, για την καταπολέμησή της, η οποία βεβαίως δεν μπορεί να είναι κατασταλτικού τύπου, η καταγραφή της αλήθειας συγκεκριμένων γεγονότων και όχι η υπερβολή της!

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως "δε διεξήχθη ο αγώνας κατηγορίας προτζούνιορ (γενν.2006) μεταξύ του "Αγίου Δημητρίου" και του ΠΑΟΝΕ για το Πρωτάθλημα Υποδομής της ΕΠΣ Μακεδονίας, στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου της Μηχανιώνας, την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου".

Σύμφωνα, με δηλώσεις των παριστάμενων, σκηνές "ροκ",εκτυλίχθηκαν στο συγκεκριμένο γήπεδο σήμερα Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, όταν το λεωφορείο της ακαδημίας του Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης, που μετέφερε τα πιτσιρίκια, δέχτηκε "επίθεση" από οχτώ οπαδούς του ΣΦ ΠΑΟΚ Μηχανιώνας οι οποίοι αξίωσαν να μη γίνει το παιχνίδι.
Να σημειωθεί ότι η ακαδημία του Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης, αγωνίζεται και συμμετέχει στο οικείο Παιδικό Πρωτάθλημα ως "Αγιος Δημήτριος" για... προληπτικούς λόγους.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, δεν "επιτέθηκαν" στην αποστολή των "φιλοξενούμενων", ούτε ασχολήθηκαν με τους "ερυθρόλευκους" συνεργάτες του δικτύου ακαδημιών της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για την οποία δεν τρέφουν και τα πιο φιλικά αισθήματα.

Απαίτησαν όμως τη μη διεξαγωγή του αγώνα. Κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης των διοργανωτών της Μηχανιώνας και των οπαδών του ΣΦ Μηχανιώνας προκλήθηκε κάποια ένταση, η οποία όμως δεν οδηγήθηκε σε βία, καθώς η λογική των ψυχραιμότερων επικράτησε.
Τα 9χρονα παιδιά της ομάδας του ΠΑΟΝΕ έβαλαν τα κλάματα καθώς αδυνατούσαν να καταλάβουν γιατί δε θα παίξουν, ενώ τα παιδιά του "Ολυμπιακού" δεν κατέβηκαν ποτέ από το λεωφορείο...

Ο Κώστας Κωνσταντινίδης, διευθυντής της ακαδημίας του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το acadimies.gr υπογράμμισε ότι " υπάρχει αγαστή συνεργασία με τον ΠΑΟΚ, και ποτέ δεν υπήρξε μεταξύ μας θέμα. Εχουμε καθήσει στο ίδιο τραπέζι κι έχουμε συζήτήσει για τη βελτίωση των παιδικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣΜ.
Ομως καλό θα ήταν να περιοριστούν οι οπαδοί και οι Σύνδεσμοι και να μη δημιουργούν ζητήματα εκεί που δεν υπάρχουν".

Ο Διονύσης Διόγος, υπεύθυνος του αθλητικού κέντρου Ποσειδώνας Μηχανιώνας, από τη μεριά του, επεσήμανε στο acadimies.grότι "οι εκπρόσωποι του ΣΦ ΠΑΟΚ Μηχανιώνας, ήρθαν στο γήπεδο με σκοπό να μην επιτρέψουν στην ομάδα του δικτύου του Ολυμπιακού να αγωνιστεί, και το πέτυχαν.
Είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο τέτοιες απρόκλητες συμπεριφορές.
Στεναχώρησαν τα παιδιά και των δύο συλλόγων, καθώς τελικά ο προγραμματισμένος αγώνας για το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ δεν διεξήχθη.
Η αστυνομία κλήθηκε και παρενέβει και μετά από συστάσεις που έγιναν σε όλους, άπαντες αποχώρησαν ήρεμα.
Κανείς δεν προπηλάκισε κανέναν και πολύ περισσότερο τα παιδιά!
Τονίζω ότι εμείς ως οικοδεσπότες υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα των παιδιών να αγωνιστούν, κάτι που τελικά δεν κατέστη δυνατό για την ασφάλεια των παιδιών", κατέληξε.

"Θέλουν να στοχοποιήσουν και πάλι τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ενόψη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (8/2/2015) και μιλούν για επεισόδια σε ένα παιχνίδι στη Μηχανιώνα που... ποτέ δεν έγινε... λέει η αντίπερα πλευρά... Η φιλοξενούμενη ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός που κρίνεται... ανεπιθύμητος στην περιοχή!

Τα συμπεράσματα δικά σας, καθώς το θέμα καταγράφεται από διάφορες ιστοσελίδες σύμφωνα με τις "γραμμές" που ακολουθεί

acadimies.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: