ΣΙΝΕ

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Βασιλίτσα: Χιονοστιβάδα τραυμάτισε σοβαρά σκιέρ στο Χιονοδρομικό Κέντρο

Μια παρέα πέντε ατόμων έκανε snowboard όταν ένας απ' τους φίλους παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα και έπεσε πάνω σε δέντρο - Καλά στην υγεία τους οι υπόλοιποι

Σε τραγωδία μετατράπηκε το παιχνίδι στα χιόνια για μια παρέα στη Βασιλίτσα Γρεβενών καθώς ένας 30χρονος σκιέρ τραυματίστηκε θανάσιμα από χιονοστιβάδα.

Η παρέα των πέντε ατόμων σύμφωνα με το grevenamedia.gr έκανε snowboard εκτός πίστας στην κορυφή «Γαλανή» της Βασιλιτσας, σε περιοχή που το χιόνι ήταν απάτητο ενώ το χιονοδρομικό είναι κλειστό.

Ένας εκ των πέντε παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα και χτύπησε πάνω σε ένα πεύκο. Όταν οι φίλοι του διαπίστωσαν ότι χάθηκε, ειδοποίησαν αμέσως το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου Βασιλιτσας, και αφού τον εντόπισαν μετέφεραν στο σαλέ τον άτυχο σκιέρ. Από εκεί διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών.

Επί δυο ώρες οι γιατροί στο Νοσοκομείο κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες ανάνηψης, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα, καθώς ο νεαρός άντρας είχε ήδη μεταφερθεί χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νεαρός δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις στο πρόσωπο και στο σώμα. Ο διοικητής του νοσοκομείου, Παναγιώτης Αλεξιάδης, είπε χαρακτηριστικά: «ο τραυματίας μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το ΕΚΑΒ. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης. Δυστυχώς, μετά από περισσότερες από δύο ώρες οι προσπάθειες σταμάτησαν και δεν είναι πια μαζί μας».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο διοικητής, ο άτυχος άνδρας πιθανότατα είχε έναν ασφυκτικό θάνατο. Δεν πέθανε δηλαδή από χτύπημα σε δέντρο, αλλά επειδή καταπλακώθηκε και έπαθε ασφυξία από τον όγκο του χιονιού που έπεσε πάνω του.

Τα υπόλοιπα μέλη της παρέας είναι καλά στην υγεία τους.

Ο άτυχος νεαρός μαζί με μια παρέα από την Ελλάδα και το εξωτερικό είχαν φτάσει χθες το βράδυ σε ξενώνα του χιονοδρομικού κέντρου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για γιο γνωστού αγγειοχειρουργού που δραστηριοποιείται στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: