ΣΙΝΕ

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σχέδιο κινητικότητας των μαθητών του 1ου Ε.Κ. Γρεβενών στη Βαρκελώνη (εικόνες)

Η παιδαγωγική ομάδα του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Γρεβενών επέστρεψε από την Βαρκελώνη της Ισπανίας τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, η οποία στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ υλοποίησε το...
εγκεκριμένο σχέδιο κινητικότητας, με τίτλο «Σύγχρονες δεξιότητες εκπαιδευομένων στο πρωτόκολλο επικοινωνίας CAN Bus των Διασυνδεδεμένων Οχημάτων» και ευρωπαϊκό κωδικό έγκρισης: 2018-1-EL01- KA102-047367. Το σχέδιο κινητικότητας είχε διάρκεια 16 ημέρες (2-17 Δεκεμβρίου), συμμετείχαν 16 μαθητές και ο φορέας υποδοχής ήταν ο οργανισμός εκπαιδευτικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας MOVEU (http://www.moveu.es/), όπου σε συνεργασία με το ΕΚ έχει αναλάβει την οργάνωση και τον συντονισμό του σχεδίου.

Η Παιδαγωγική Ομάδα αποτελείτο από τους μαθητές των ειδικοτήτων, Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ και Τεχνικός Οχημάτων των τομέων Πληροφορικής και Μηχανολογίας:
Απατζιάδης Ευθύμιος, Σιαφάκας Κων/νος, Αγκάστρα Αλέξανδρος, Ντίμο Ρενάλντι, Ντούμας Αντώνιος, Τορλακίδης Γεώργιος, Κυριακίδης Σταύρος, Σιούλας Παναγιώτης, Τολιόπουλος Κ. Θωμάς, Κίτα Μάριος, Τολιόπουλος Χρ. Θωμάς, Μάρκος Χρήστος, Νικολακόπουλος Ελευθέριος, Ντίγκος Χαράλαμπος, Κιούρος Βασίλειος, Γεραϊδης Παναγιώτης και τους συνοδούς καθηγητές: κο Κουκουτσέλα Κλεόβουλο και κο Τσιλιώνη Χρήστο.

Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων περιλάμβανε θεωρητική κατάρτιση σεμιναριακού τύπου, workshops, διαλέξεις και επισκέψεις μελέτης σε επιλεγμένα ινστιτούτα, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, οργανισμούς και εταιρείες. Οι μαθητές πέρα από το εκπαιδευτικό μέρος της δράσης, ήρθαν σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Βαρκελώνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Καταλονίας και ανέπτυξαν κοινωνικές και γλωσσικές δεξιότητες.

Η παιδαγωγική ομάδα επέστρεψε γεμάτη από ποικίλες εμπειρίες και γνώσεις, εφοδιάζοντας τους με το απαραίτητο υπόβαθρο για τη μετέπειτα εκπαιδευτική, επαγγελματικής και προσωπική τους πορεία, αποτελέσματα που θα παρουσιαστούν στην τοπική κοινωνία σε ημερίδα διάχυσης.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1ο ΕΚ Γρεβενών καινοτομεί καθώς είναι το πρώτο σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό που συμμετέχει σε πρόγραμμα ERASMUS+/KA1/Τομέας Επεγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.























Δεν υπάρχουν σχόλια: