ΣΙΝΕ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Η χειρότερη στιγμή για να φουλάρεις το αμάξι βενζίνη

Ακόμα και το γέμισμα του ντεπόζιτου έχει τα μικρά μυστικά του και ευτυχώς οι ειδικοί είναι εδώ να μας τα αποκαλύψουν.

Αν δείτε λοιπόν το βυτίο καυσίμων να γεμίζει τις δεξαμενές του βενζινάδικου, τότε είτε επιστρέψτε την επομένη είτε επιλέξτε άλλο πρατήριο.

Καθώς γεμίζουν με καύσιμο οι υπόγειες δεξαμενές, το κατακάθι του πάτου μπορεί να έρθει στην επιφάνεια και να ανακατευτεί με τη βενζίνη, προκαλώντας φθορές στο φίλτρο βενζίνης και το σύστημα έγχυσης καυσίμου (fuel injector). Επιφέροντας έτσι κακές επιδόσεις, ακόμα και επίσκεψη στο συνεργείο.

Την πληροφορία μεταδίδουν άνθρωποι που γνωρίζουν, όπως το συνεργείο αυτοκινήτων Autohauz της Αριζόνα στις ΗΠΑ, που μας λέει πως το νέο καύσιμο αναδεύεται με το ίζημα της δεξαμενής καυσίμου καταλήγοντας σε ένα μείγμα καθόλου καλό για τον κινητήρα.

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και η ιστοσελίδα αυτοκινήτου Procar Reviews, λέγοντας πως αυτή η βρομιά μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία της μηχανής και τα εξαρτήματα του συστήματος «κοστίζοντάς σου λεφτά».

Κάτι αντίστοιχο καταμαρτυρεί και το γνωστό ηλεκτρονικό περιοδικό Cheat Sheet, λέγοντάς μας πως το βυτίο καυσίμων στο πρατήριο δεν σημαίνει «φρέσκια βενζίνη», αλλά είναι «κακά νέα για το αυτοκίνητό σου αν επιλέξεις να το γεμίσεις». «Με τον χρόνο», καταλήγει, «η δεξαμενή αρχίζει να σχηματίζει ένα στρώμα ιζήματος στον πάτο … γεμάτο με κάθε είδους ακαθαρσιών που δεν θες στη μηχανή σου»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: