ΣΙΝΕ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Μην ξαναπετάξεις το νερό απ’ το ρύζι που έβρασες

Οκ, συνήθως μπορεί να μην μένει νερό απ’ το ρύζι που βράζεις επειδή βάζεις ακριβώς τις ποσότητες, αλλά σίγουρα δεν είναι σπάνιο να...
περισσέψει νερό απ’ το βρασμένο ρύζι, το οποίο τελικά σουρώνεις.

Αυτό το νερό απ’ το ρύζι που έβρασες δεν πρέπει να το ξαναπετάξεις, γιατί θα σου φανεί πολύ χρήσιμο εκεί που δεν το περιμένεις!

Την επόμενη φορά που θα μαγειρέψεις ρύζι, ρίξε το νερό σ’ ένα μπολ, αντί να το πετάξεις στον νεροχύτη και δεν θα το μετανιώσεις.
Το νερό απ’ το ρύζι ως προϊόν ομορφιάς

Στην Ασία το γνωρίζουν ήδη εδώ και πολλές δεκαετίες, αλλά εμείς στην Ευρώπη τώρα έχουμε αρχίσει να «ξυπνάμε»: Μπορείς πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσεις το νερό απ’ το ρύζι ως προϊόν ομορφιάς.

Το νερό μέσα στο οποίο έχεις μαγειρέψει το ρύζι σου, περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, μέταλλα και βιταμίνες Β και Ε. Περιέχει επίσης και κάτι που ονομάζεται pitera. Αυτή είναι μια ουσία που λέγεται ότι καταπολεμά τη γήρανση του δέρματός σου.

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις το νερό απ’ το ρύζι ως σαμπουάν καθώς υποτίθεται ότι βοηθά στο να μην αποκτήσεις πολλές γκρίζες τρίχες. Μένει φυσικά να δούμε εάν αυτό όντως λειτουργεί, αλλά μέχρι τότε σίγουρα δεν έχεις κάτι να χάσεις!

Παράλληλα, το νερό απ’ το ρύζι είναι κατάλληλο για χρήση ως καθαριστικό για το δέρμα σου. Βάλε λίγο απ’ το νερό σ’ ένα βαμβάκι και στη συνέχεια άπλωσέ το στο δέρμα σου.

Η βιταμίνη Β θα τονώσει την ανάπτυξη νέων κυττάρων του δέρματος και θα μειώσει επίσης τους πόρους σου. Οι μικρές γραμμές στο πρόσωπό σου θα μειωθούν και θα έχεις ένα όμορφο και απαλό δέρμα.

Αν αυτοί δεν είναι αρκετά καλοί λόγοι για να μην πετάξεις ξανά το νερό όπου έβρασες το ρύζι σου, τότε δεν ξέρουμε τι άλλο να σου πούμε για να σε πείσουμε!