ΣΙΝΕ

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ………!

Του Γιώργου Νούτσου

Με μια ενδεικτική μόνο προσέγγιση του Προγραμματικού μας λόγου, που ολοκληρωμένο θα παρουσιάσει στους συνδημότες μας ο επικεφαλής του συνδυασμού μας...

«ΓΡΕΒΕΝΑ-ΔΗΜΟΣ Για Όλους», Γιάννης Παπαδόπουλος, επιχειρώ να αναδείξω το στοιχείο που μας διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους δημοτικούς συνδυασμούς.
Δεν μιλάμε αόριστα. Έχουμε γνώση. Συμβάλαμε, στο να εμπνευστούμε και να μελετήσουμε έργα, που ώριμα πια, περιμένουν από τους εμπνευστές τους – από μας τους ίδιους δηλαδή – να τα ολοκληρώσουμε, προσφέροντας στους συντοπίτες και στον τόπο μας, αυτό που χρόνια τώρα τους λείπει…
Την αισιόδοξη και δημιουργική ματιά, πως όταν θέλουμε, μπορούμε να πετύχουμε πολλά, βγάζοντας από τον λήθαργο και την υστέρηση, δεξιότητες και δυναμική μοναδική, που μόνο τα Γρεβενά μας διαθέτουν.

Η δυναμική επαναφορά της «ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ», η «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΜΕΡΑ», η «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ» στο Καστράκι και η κατασκευή των πρώτων σωστά, επιστημονικά και μεθοδολογικά δομημένων Μουσειακών Δομών με την ολοκλήρωση του «ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ» και της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ», αποτελούν για μας, ισχυρής ουσιαστικής, σημειολογικής και αναπτυξιακής αναφοράς, πολιτικές επιλογές, που θα αλλάξουν άρδην τον ανύπαρκτο Πολιτισμικό και Αναπτυξιακό βηματισμό των Γρεβενών.

Είναι κάποιες μόνο από τις παρεμβάσεις που ετοιμάζουμε και που στην συνέχεια διεξοδικά θα παρουσιαστούν, που αν μη τι άλλο, δίνουν κλίμα… δείχνουν δυναμική… αποκαλύπτουν σοβαρή ενασχόληση και φαντασία… προτρέπουν τους συμπολίτες μας σε μια κοινή πορεία, ικανή να μεταλλάξει πλήρως τη γκρίζα εικόνα, να τη λούσει με φως και χρώμα, δημιουργώντας όλες τις συνθήκες, που θα καταστήσουν τα Γρεβενά μας φιλόξενα, πολιτισμένα, με ποιοτική καθημερινότητα και αναπτυξιακές εκφάνσεις, ικανές να φέρουν πίσω, όλο αυτό τον κόσμο που αναγκάστηκε να τα εγκαταλείψει τα τελευταία χρόνια.

Οι παρεμβάσεις μας θα αγγίξουν κάθε πεδίο της ζωής μας, με έμφαση στην Κοινωνική διάσταση των πολιτικών μας, στην οικονομική διευκόλυνση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, στην πολιτισμένη καθημερινότητα, στην διευκόλυνση του έργου των γεωργών και των κτηνοτρόφων μας, στην διαμόρφωση του αναπτυξιακού πλαισίου που θα διευκολύνει την επιχειρηματικότητα, στην αξιοποίηση όλων των παραμελημένων Δημοτικών κτιρίων και την δημιουργία νέων, για την στέγαση των αναγκών των συνδημοτών και των πολιτικών μας, στην δυναμική εκφορά και εξωστρέφεια των τεράστιων ανεκμετάλλευτων δυνατοτήτων του τόπου μας, της μοναδικής του φύσης και των ανθρώπων του, που είναι ικανά να καταστήσουν τα Γρεβενά, μια μονοδρομική επιλογή στους παγκόσμιους Τουριστικούς προορισμούς.

Εμείς, δεσμευόμαστε πως θα ξαναβάλουμε τα Γρεβενά στον χάρτη της εξωστρέφειας και της Ανάπτυξης. Συνδυάζοντας αρμονικά - ίσως φαινομενικά - ετερόκλητες διαδρομές, ουσιαστικά όμως, χτίζοντας και συνθέτοντας ένα σκηνικό όπου η Παράδοση, ο Πολιτισμός, η Ευρυζωνικότητα, οι Νέες Τεχνολογίες, η παραδοσιακη καλλιέργεια και οι σύγχρονες Μονάδες Παραγωγής, η εναλλακτική αναπτυξιακή Τουριστική μας ματιά και οι βιώσιμες εναλλακτικές ενεργειακές προσεγγίσεις, θα οριοθετούν και θα συνθέτουν τα Γρεβενά του μέλλοντος μας.
Ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε λοιπόν…. Προσθέτοντας καθημερινά και νέα δεδομένα στον Προγραμματικό μας σχεδιασμό. Θέλουμε από σας να είστε κοντά μας και να μας κρίνετε… κι εφόσον συμφωνείτε με τις πολιτικές μας, να πλαισιώνετε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία μας…

Γιατί, ξεκινήσαμε να χτίσουμε ένα ΔΗΜΟ Για Όλους…
και δεν πρόκειται από την στόχευσή μας αυτή, να κάνουμε βήμα πισω………….!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: