ΣΙΝΕ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΕΑΠΟ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Εκδήλωση με θέμα: «Ρομποτικές εφαρμογές στο Διάστημα και στην Αστρονομία» διοργανώνει το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 στις 6:30 το απόγευμα ο Σύλλογος Φίλων του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου του Όρλιακα Γρεβενών στην...
Κοβεντάριο Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:
O Σπύρος Κάνουρας, Φυσικός - Αναπτυξιακός σύμβουλος και μέσω διαδικτύου, ο Ζάχος Ιωάννου, Δρ. Αστροφυσικός / Αστρονόμος, Καθηγητής Sultan Qaboos University στο Μουσκάτ του Ομάν και ο Νικόλαος Μαυρίδης, Ηλεκτρολόγος και Μηχανικός Υπολογιστών, Διδάκτορας ΜΙΤ τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής, Καθηγητής New York University (NYU) στο Αμπουντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Παρεμβάσεις μέσω Skype θα κάνουν: O Θανάσης Οικονόμου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Σικάγο - Ερευνητής NASA, και ο Γιάννης Σειραδάκης, Ομότιμος καθηγητής Αστροφυσικής του ΑΠΘ.

Περιληπτική αναφορά: «Καθώς το Διάστημα λόγω του κενού, των επικίνδυνων ακτινοβολιών, των ακραίων θερμοκρασιών, των πτώσεων μετεωριτών και των τεραστίων αποστάσεων αποτελεί εξαιρετικά εχθρικό περιβάλλον για τον άνθρωπο, τα ρομπότ και οι ρομποτικές διατάξεις κάθε τύπου αποδεικνύονται ασφαλή και επαρκώς αξιόπιστα μέσα για την εξερεύνησή του. Πέραν τούτου, ανάλογες διατάξεις χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα για την αποδοτική λειτουργία τηλεσκοπίων και άλλων διατάξεων παρατήρησης του ουρανού είτε αυτά βρίσκονται σε τροχιά εκτός Γης είτε στην επιφάνειά της.
Τα παραπάνω, μαζί με μια παρουσίαση των ρομπότ και των ρομποτικών διατάξεων που θα βοηθούν το προσωπικό του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου  στο εκπαιδευτικό και επιστημονικό του έργο, θ' αποτελέσουν το αντικείμενο εκδήλωσης που διοργανώνει το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, στις 18:30 μ.μ., στην Κοβεντάριο Βιβλιοθήκη Κοζάνης, ο Σύλλογος Φίλων του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα».   

Δεν υπάρχουν σχόλια: