ΣΙΝΕ

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Ρουμανία: Ανεμοστρόβιλος «εκτινάσσει» λεωφορείο με 40 άτομα! - Video

Το όχημα σηκώθηκε στον αέρα και προσγειώθηκε 10 μέτρα μακριά

Τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν από το περιστατικό, το ένα σοβαρά

Ρημαγμένα σπίτια, κατεστραμμένα αυτοκίνητα και...

ξεριζωμένα δέντρα άφησε πίσω του σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων ένας ισχυρός ανεμοστρόβιλος που χτύπησε τη Ρουμανία πριν από δύο μέρες.

Επί τέσσερις ολόκληρες ώρες, ο τεράστιος ανεμοστρόβιλος (ο πρώτος στη χώρα εδώ και 17 χρόνια) έσπερνε την καταστροφή, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές σε περιουσίες.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το φαινόμενο σχηματίστηκε σχεδόν 80 χλμ μακριά από το Βουκουρέστι και κατέστρεψε ολοσχερώς τουλάχιστον δέκα σπίτια που βρέθηκαν στο διάβα του, προτού τελικά εξασθενήσει.

Ο ανεμοστρόβιλος ήταν τόσο ισχυρός, που όχι μόνο σήκωσε στον αέρα ένα λεωφορείο με 40 επιβάτες που βρέθηκε στον δρόμο του, ενώ διέσχιζε ένα λιβάδι, αλλά το «εκτίναξε» αρκετά μέτρα μακριά. Από θαύμα δεν υπήρξαν θάνατοι από το περιστατικό, το οποίο μάλιστα κατέγραψε καρέ καρέ με την κάμερά του ένας από τους επιβαίνοντες στο όχημα.

Στο συγκλονιστικό βίντεο βλέπουμε τον ανεμοστρόβιλο να πλησιάζει γρήγορα το λεωφορείο, ενώ ο οδηγός του προσπαθεί να επιταχύνει, προφανώς για να βγει από την εμβέλεια του ακραίου φαινομένου. Ο ανεμοστρόβιλος τελικά «προλαβαίνει» το λεωφορείο, και το σηκώνει στον αέρα, μαζί με τους έντρομους επιβάτες του.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: