ΣΙΝΕ

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Ο Τεντόγλου κορυφαίος Ευρωπαίος με 8,10 μέτρα στο ξεκίνημα της θερινής σεζόν

Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκίνησε τη θερινή περίοδο εξίσου εντυπωσιακά με τον τρόπο που έκλεισε την χειμερινή.

Ο κορυφαίος Ευρωπαίος άλτης του μήκους ήταν ίσως ο...
μεγαλύτερος πρωταγωνιστής στα "Βεργώτεια", στο Αργοστόλι, αφού είχε καλύτερο άλμα στο μήκος στα 8,10 μ., επίδοση που είναι η κορυφαία για φέτος στην Ευρώπη.

Ο νικητής πριν λίγους μήνες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης θα ταξιδέψει την ερχόμενη εβδομάδα για τη Σανγκάη, προκειμένου να συμμετάσχει στο πρώτο του Diamond League στη σεζόν και παράλληλα να κοντραριστεί με αθλητές που θα βρει μπροστά του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Ο Τεντόγλου πέτυχε και ένα άτυπο ατομικό ρεκόρ, αφού για πρώτη φορά στην καριέρα του ξεκινάει τη σεζόν με άλμα πάνω από τα 8,00 μέτρα. Ο 20 χρονος Γρεβενιώτης άλτης, ξεκίνησε τον αγώνα του με 7,94 μ., συνέχισε με το 8,10 μ., άφησε την τρίτη προσπάθεια, ήταν άκυρος στην τέταρτη και πέμπτη και δεν εκτέλεσε το έκτο και τελευταίο του άλμα.

Στον αγώνα συμμετείχε και ο πρωταθλητής του τριπλούν, Δημήτρης Τσιάμης, που πλαίσιο της προετοιμασίας του για τους αγώνες που ακολουθούν πέτυχε 7,53 μ. (0,7), ενώ καλό αγώνα πραγματοποίησε και ο Θανάσης Παπαδόπουλος, ο οποίος πέτυχε 7,47 μ. και στους επόμενους αγώνες του θα κυνηγήσει το ατομικό του 7,61 μέτρα.

Ο Τεντόγλου, η Παπαχρήστου, ο Τσιάμης και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Πομάσκι βραβεύφθηκαν στη διάρκεια της τελετής έναρξης των αγώνων για τις διακρίσεις τους στις διοργανώσεις που έχουν προηγηθεί και χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που γέμισε τις εξέδρες και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά σπουδαία ονόματα του ελληνικού στίβου.

Καλός αγώνας έγινε στο ύψος των γυναικών εκεί όπου η Παναγιώτα Δόση επικράτησε με άλμα στα 1,83 μ., και στη συνέχεια δοκίμασε στα 1,86 μ. στην προσπάθειας της να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων, το οποίο είναι 1,85 μ. και ανήκει στη Νίκη Μπακογιαννη. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Ιωάννα Ζάκκα, που αφού ξεπέρασε το 1,80 μ., δοκίμασε στο 1,85 μέτρα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: