ΣΙΝΕ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Ανανέωση αλλά και την έκδοση των νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας, ανακοινώνει, ότι: Τα άτομα με αναπηρίες που είναι κάτοχοι Δελτίου Μετακίνησης ΑμεΑ για μειωμένο εισιτήριο (πάσο),...
σύμφωνα με την Δ12α/ΓΠοικ.30754/822 /5-7-2019 διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την ανανέωση αλλά και την έκδοση των νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ, ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 15η-7-2019 και λήξης η 31η -10- 2019. Η ανανέωση και η έκδοση νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ θα γίνεται στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, στο Διοικητήριο, "Ταλιαδούρη" στον 2ο όροφο στο γραφείο 415, ή στα κατά τόπους Κ.Ε.Π. και μαζί τους θα πρέπει να έχουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1.Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του.

2.Γνωμάτευση της Υγειονομικής Επιτροπής εφόσον η προηγούμενη έχει λήξει, όπου θα αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας ( τουλάχιστον 67% και άνω).

3.Όσοι λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση ΑμεΑ (επίδομα) από τις αρμόδιες υπηρεσίες Πρόνοιας των Δήμων ή από τον ΟΠΕΚΑ από τις Περιφερειακές Ενότητες να προσκομίσουν βεβαίωση χορήγησης επιδόματος όπου θα αναγράφεται η ημερομηνία λήξης του δικαιώματος λήψης του επιδόματος από το δικαιούχο.

4. Άτομα τα οποία είναι ασφαλισμένα μπορούν να προσκομίσουν απόφαση Διοικητικού Διευθυντή Ασφαλιστικού Φορέα ή ΕΦΚΑ ή γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής από την οποία να πιστοποιείται παθολογοανατομική βλάβη 67% τουλάχιστον και άνω.

5.Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή φωτοαντίγραφο αυτής.

6.Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής.

7.Το Δελτίο Μετακίνησης ΑμεΑ. (Όταν πρόκειται για νέα έκδοση κάρτας)

8.Δύο φωτογραφίες.

9. Βιβλιάριο υγείας.

10.Εκκαθαριστικό Σημείωμα 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια: