ΣΙΝΕ

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Τέλος το κάπνισμα σε Βουλή και δημόσιες υπηρεσίες – Τι αποφάσισαν Μητσοτάκης και Κικίλιας

Η άμεση εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε δημόσια κτίρια, όπως η Βουλή και υπουργεία, καθώς και στις δημόσιες υπηρεσίες, αποφασίστηκε στο πλαίσιο σύσκεψης του Μητσοτάκη με...
την ηγεσία του υπ. Υγείας.

Σύσκεψη για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου είχαν το πρωί της Τετάρτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Επί τάπητος τέθηκαν οι δράσεις που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, αλλά και σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο για τον περιορισμό του καπνίσματος, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η άμεση και αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα δημόσια κτίρια. Αυτό σημαίνει ότι το κάπνισμα απαγορεύεται σε Βουλή, υπουργεία, νοσοκομεία, σχολεία καθώς και γενικότερα στις δημόσιες υπηρεσίες.

Αποφασίστηκε, επίσης, η έναρξη ευρείας καμπάνιας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών καθώς τους επόμενους μήνες έρχεται η καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε επανειλημμένα μιλήσει προεκλογικά για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους και την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου χωρίς «παραθυράκια» και εξαιρέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: