ΣΙΝΕ

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Έτσι σκανάρει η Τροχαία αυτόματα τις πινακίδες των αυτοκινήτων μας! (vid)

Σε εφαρμογή έχει τεθεί το νέο σύστημα αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων που έχει στα χέρια της η Ελληνική Αστυνομία.

Το νέο «Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης Πινακίδων...

Απασχολούντων Οχημάτων» έχει εγκατασταθεί σε περίπου 50 περιπολικά, με σήματα της ΕΛ.ΑΣ αλλά και με «πολιτική περιβολή». Τα οχήματα έχουν εξοπλιστεί με το εν λόγω σύστημα, με απόλυτη μυστικότητα αναφορικά με το ποια είναι αυτά.

Τόσο ο εντοπισμός κλεμμένων οχημάτων όσο και εκείνος των οχημάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες, υπαγορεύει τις βασικές λειτουργίες του νέου συστήματος.

Παράλληλα οι άνδρες της Αστυνομίας θα μπορούν να εντοπίζουν οχήματα με επιβεβαιωμένες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., οι οποίες δεν έχουν τακτοποιηθεί ή με οικονομικές εκκρεμότητες, όπως απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας.

Πολύ σύντομα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, με το εν λόγω σύστημα θα είναι εφικτός και ο εντοπισμός των ανασφάλιστων οχημάτων, καθώς ολοκληρώνεται η διασταύρωση στοιχείων των εμπλεκόμενων Υπουργείων με τον κεντρικό υπολογιστή της ΕΛ.ΑΣ.


Το νέο σύστημα διαθέτει δυνατότητα ανάγνωσης μέχρι και 15.000 πινακίδες την ώρα ενώ μπορεί να τις «διαβάσει» ακόμα και σε ταχύτητες άνω των 170 χιλιομέτρων την ώρα.

Μάλιστα, η Αστυνομία Κύπρου έχει θέσει το σύστημα σε λειτουργία εδώ και δύο χρόνια ενώ στην δημοσιότητα έδωσε και βίντεο, στο οποίο δείχνει πως λειτουργεί.

Δείτε στο βίντεο πώς λειτουργεί το νέο σύστημα:


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: