ΣΙΝΕ

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Κάλυψη των σχολείων ειδικής αγωγής με μόνιμο προσωπικό (ΕΕΠ και ΕΒΠ)

Για τον διορισμό μόνιμου προσωπικού στις δομές Ειδικής Αγωγής
Με αφορμή τη χθεσινή ανάρτηση των ονομάτων των 1040 επιτυχόντων για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και...

Εκπαίδευσης, αισθάνομαι την ανάγκη να τοποθετηθώ δημόσια γι’ αυτή την ευχάριστη και συνάμα σημαντική αλλαγή για τις δομές ειδικής αγωγής του νομού μας. Πρόκειται για μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), που διορίζονται βάσει της σειράς κατάταξής τους στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες του ΑΣΕΠ. 

Στη θετική αυτή τροπή των πραγμάτων καταλυτική ήταν η παρέμβαση του βουλευτή του νομού μας, κ. Ανδρέα Πάτση, ο οποίος αφουγκράστηκε τα προβλήματα του ευαίσθητου χώρου της Ειδικής Αγωγής, που τόσα χρόνια λειτουργούσε με ελάχιστους μόνιμους εκπαιδευτικούς, με αναπληρωτές που αναλάμβαναν υπηρεσία τον Οκτώβριο ή και αργότερα και με προσωπικό που εναλλασσόταν όχι μόνο κάθε σχολικό έτος, αλλά και κατά τη διάρκειά του. 

Ο ίδιος, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της κατάστασης, με εισήγησή του, που εισακούσθηκε από την υφυπουργό Παιδείας, κ. Ζαχαράκη, πέτυχε την πλήρη κάλυψη των οργανικών κενών στην Ειδική Αγωγή στα Γρεβενά και πλέον, όσοι δραστηριοποιούμαστε στην κάλυψη των αναγκών των μαθητών με αναπηρία σε εκπαιδευτικό και ψυχο-κοινωνικό επίπεδο έχουμε λόγους να είμαστε αισιόδοξοι.

Παράλληλα, αναμένουμε και ανάλογη συνέχεια ενόψει της κάλυψης των οργανικών κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Του Κωνσταντίνου Τζάτζη
Δ/ντης ΣΜΕΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: