ΣΙΝΕ

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Η Απειλή Παραίτησης του Δημάρχου

Γράφει ο Κυριάκος Ταταρίδης

Η απειλή παραίτησης του κ. Δημάρχου ως γεγονός και πράξη αγωνίας πιστοποιεί το μέγεθος του προβλήματος που προέκυψε σε δύο μέτωπα, τόσο για το φυσικό αέριο όσο και...

για το προσφυγικό.

Προσωπικά θεωρώ πως ήταν αναμενόμενη αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων, όταν η πολιτική κατάσταση στον τόπο μας έχει φθάσει σε έσχατες εκτροπές με κύριο γνώρισμα την ανυπαρξία πολιτικής και θεσμικής εκπροσώπησης του Νομού μας.
Ο Γρεβενιώτικος λαός είναι συνυπεύθυνος με την απάθεια του και την απόλυτη αδιαφορία του για το τι συμβαίνει στα κύρια πολιτικά μέτωπα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τοπικών συλλόγων που κρατούν ένα «χλιαρό» κλίμα ζωντανό στο καταθλιπτικό κατά τα άλλα κοινωνικό μας περιβάλλον.

Ο Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης εντεταλμένος της Κυβέρνησης να κερδίσει την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, λειτουργεί άνευρα και ως κομματικός υπάλληλος, αφενός προκειμένου να εξασφαλίσει την επάνοδό του στο Κοινοβούλιο και αφετέρου να συντηρήσει της εκλογική του δύναμη στον Νομό Κοζάνης. Δεν υπάρχει καμιά δυναμική του παρέμβαση απέναντι σε κυβερνητικά σχέδια που υπονομεύουν και περιθωριοποιούν την αναπτυξιακή προοπτική για την περιοχή μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης μας ο κ. Γιάτσιος παρά την φιλότιμη στάση του ως «διορισμένος» πλέον στην θέση του, δεν αναμένεται να εναντιωθεί στις κινήσεις του πολιτικού προϊσταμένου του , για να μην προκαλέσει την δυσαρέσκεια του.
Τέλος, αγαπημένε μου Βουλευτή κ. Πάτση τέρμα η περίοδος χάριτος. Έχω την αίσθηση πως δεν έχετε συνειδητοποιήσει την αξία του αξιώματος σας και την δυναμική που προκύπτει από αυτό. 
Ο Εκπρόσωπος του Γρεβενιώτικου λαού οφείλει να αγωνίζεται μέρα νύχτα για τα συμφέροντα του τόπου που εκπροσωπεί και όχι να έχει επαναπαυθεί και να έχει βολευτεί στην θαλπωρή της Αθήνας και κάπου κάπου να μας επισκέπτεται για να δικαιολογεί στο χαλαρό τον ρόλο του.
Με αυτούς λοιπόν του κύριους πολιτικούς εκπροσώπους τα πράγματα δεν φαίνονται ευνοϊκά για όλα τα μικρά και μεγάλα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα του Νομού μας.

Το φυσικό αέριο, ένα εξασφαλισμένο έργο με τις αναγκαίες πιστώσεις στο ΕΣΠΑ αναβάλλεται, μιας και δεν ενδιαφέρει άμεσα την Κοζάνη, όπου θα λειτουργεί η τηλεθέρμανση μέχρι το 2023. Όταν μάλιστα θα προκύψει η μεταλιγνιτική εποχή δεν πρόκειται να διατεθεί και να περισσέψει το ελάχιστο ποσό από τα κονδύλια της «δίκαιης μετάβασης», ώστε να στηριχθούν και τα Γρεβενά, γιατί η Κοζάνη θα τα θεωρήσει αποκλειστικά δικά της. Συγκλονιστικά κραυγαλέα η απόφαση της ΔΕΔΑ για αναβολή και μετάθεση του έργου του φυσικού αερίου για τα Γρεβενά, Καστοριά και Άργος στην επόμενη αόριστη μελλοντική φάση και προκλητική η ανικανότητα και απραξία των τριών πολιτικών προσώπων που προανέφερα για ένα τόσο σοβαρό και σημαντικό θέμα που αφορά τον Νομό Γρεβενών. Εκτός και αν φροντίσουν στο παρά πέντε για την αποκατάσταση της εγκληματικής αυτής αδικίας απέναντι στο τόπο μας.

Το προσφυγικό αρχίζει πλέον να γίνεται εφιάλτης. Οι εξελίξεις του μεγάλου αυτού προβλήματος ξεπερνούν πια τις αντιστάσεις φιλοξενίας και τις ευαίσθητες αντοχές που επιδείξαμε σε πρώτη φάση απέναντι στους «πρόσφυγες πολέμου». Πλέον το πρόβλημα παίρνει άλλες διαστάσεις, όπου 200 εκ. οικονομικοί μετανάστες και όχι πρόσφυγες πολέμου, ετοιμάζονται να εισβάλουν από την υποσαχάρια ζώνη και την Ασία στην Ευρώπη μέσω της «εύκολης» διόδου που αποτελεί η Ελλάδα. Αν εγκατασταθούν άλλοι 1500 «μετανάστες» στον Νομό μας στο Νοσοκομείο Γρεβενών δεν πρόκειται να μπορέσει να εξυπηρετηθεί Γρεβενιώτης πολίτης. Το πρόβλημα πια ξεπερνά τους μικρορατσισμούς και φοβάμαι πως θα υπάρξει έκρηξη αμέτρητων προβλημάτων στο άμεσο μέλλον.
Τα δύο αυτά μεγάλα θέματα απαιτούν άμεση αντιμετώπιση από ικανούς και αποφασιστικούς εκπροσώπους του τόπου μας.
Στο χέρι τους είναι να δείξουν την πολιτική τους αξία.

Μετά τιμής,
Κυριάκος Ταταρίδης
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πρώην Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια: