ΣΙΝΕ

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Η υφιστάμενη δομή Υποδοχής και Φιλοξενίας μεταναστών των Γρεβενών θα παραμείνει εν λειτουργία

-Δεν περιλαμβάνεται στις 60 που θα κλείσουν

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ανάφερε ότι από τις 93 δομές της χώρας , οι 60 που λειτουργούν σε...

ξενοδοχειακές μονάδες θα κλείσουν μέσα στο 2020 και οι διαμένοντες θα μεταφερθούν σε άλλες δομές ή θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ. Ο ίδιος είχε επίσης δηλώσει ότι προτεραιότητα θα δοθεί στο κλείσιμο ξενοδοχειακών δομών που εδράζονται σε αμιγώς τουριστικές περιοχές, όπως είναι και το Κρανίδι.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του prlogos η δομή των Γρεβενών συμπεριλαμβανομένη στις 32 υφιστάμενες Δομές Προσωρινής Υποδοχής και Προσωρινής Φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν πρόκειται να κλείσει. Δεν ανήκει δηλαδή στις 60 που θα κλείσουν μέσα στο 2020 , αλλά θα παραμείνει εν λειτουργία. Διότι μάλλον δεν θεωρούνται τουριστικά τα Γρεβενά, αφού η όποια κίνηση είχε μειωθεί πολύ πριν τον ερχομό των 1.150 μεταναστών που τείνουν να αυξηθούν σημαντικά.

Οι εννιά ξενοδοχειακές μονάδες με τις 742 κλίνες της δομής είναι πλήρεις, οπότε η έλευση νέων μεταναστών έχει να κάνει με τα προγράμματα που τρέχει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης σε συνεργασία με το Υπουργείο. Από τους 1.154 μετανάστες των Γρεβενών δηλαδή οι 742 διαμένουν στη δομή των Γρεβενών, τα εννιά δηλαδή ξενοδοχεία που αποτελούν ένα από τα 32 κέντρα υποδοχής μεταναστών και οι υπόλοιποι 412 σε άλλα ξενοδοχεία μέσω προγραμμάτων του ΔΟΜ.


Ιωάννα Παπαδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: