ΣΙΝΕ

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Βράβευση Δήμου Γρεβενών για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας”

Μια εξαιρετική διάκριση σε πανελλήνιο επίπεδο πέτυχε ο Δήμος Γρεβενών καθώς συγκαταλέγεται πλέον στις 12 καλύτερες πόλεις της χώρας, σε σύνολο 86 συμμετοχών, που βραβεύτηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και...
Ενέργειας για τις δράσεις που ανέπτυξαν στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας” του 2019.Σύμφωνα με το Υπουργείο, η συγκεκριμένη βράβευση έγινε σε εκείνους τους Δήμους που «με δημιουργικότητα και δέσμευση συμμετείχαν σε μια Ευρωπαϊκή Εκστρατεία που στοχεύει στην αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών ως προς τη χρήση εναλλακτικών, βιώσιμων τρόπων μετακίνησης» και αποτέλεσαν «πρότυπα βιώσιμης αστικής κινητικότητας».

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 9 Ιουλίου 2020 στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κου Κωστή Χατζηδάκη, της Γενικής Γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κας Αλεξάνδρας Σδούκου, καθώς και φορέων της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τον Δήμο Γρεβενών εκπροσώπησαν στην Αθήνα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ.Χρήστος Τριγώνης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού κ.Δημήτρης Μπόλης.

Αξίζει να επισημανθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που ο Δήμος Γρεβενών βραβεύεται για την ενεργή συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας καθώς λαμβάνει μέρος στη διοργάνωση εδώ και έξι χρόνια. Πάντως, το πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που υλοποίησε πέρυσι η Δημοτική Αρχή και το οποίο ξεχώρισε και αναδείχτηκε, δεν θα γινόταν πράξη εάν δεν έδιναν το δυναμικό τους παρών οι συνδημότες μας και οι τοπικοί μας σύλλογοι ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η συμβολή της Τροχαίας Γρεβενών.

Πιο συγκεκριμένα, η εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας του 2019 είχε ως θέμα “Ασφαλές Περπάτημα, Ασφαλής Ποδηλασία”. Οι δράσεις του Δήμου, που απευθύνονταν σε μικρούς και μεγάλους, περιελάμβαναν σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές και γονείς όπου μέσω της ζωγραφικής, της λογοτεχνίας, της φωτογραφίας αλλά και μιας ξεχωριστής ποδηλατικής σκυταλοδρομίας, διαδόθηκαν κοινωνικά μηνύματα για την ασφαλή διέλευση πεζών και ποδηλατών και τα οποία υπενθύμιζαν ταυτόχρονα τις βασικές υποχρεώσεις των οδηγών.

Επιπλέον, διεξήχθη περιπατητική εκδρομή στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής της Κοινότητας Μικρολίβαδου ενώ δεν έλειψαν και οι παρεμβάσεις για την προώθηση και καθιέρωση εναλλακτικών παιχνιδιών στις σχολικές κοινότητες. Οι πολυήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Γρεβενών κορυφώθηκαν στο πλαίσιο της ημέρας χωρίς αυτοκίνητο με τον συμβολικό αποκλεισμό τμήματος της κεντρικής οδού Κ.Ταλιαδούρη, το οποίο παραδόθηκε στους πολίτες για δραστηριότητες στα αθλήματα τένις και μποξ.

Σημειώνεται, ότι ήδη ο Δήμος Γρεβενών ξεκίνησε την προετοιμασία του για τη φετινή διοργάνωση που θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους και θα έχει ως θέμα “Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους”, ευελπιστώντας σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα που τιμούν και ανεβάζουν πιο ψηλά τον τόπο μας.



Γραφείο Τύπου 
Δημάρχου Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια: