ΣΙΝΕ

Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Σε αυτή τη χώρα αν κολλήσεις COVID-19 σε πληρώνουν 3000 δολάρια

Και ενώ στην Ελλάδα παίρνουμε συνεχώς νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού, σε μια άλλη χώρα ετοιμάζονται να δώσουν 3.000 δολάρια σε όποιον τουρίστα προσβληθεί κατά τη διάρκεια των διακοπών στη χώρα τους.

Πρόκειται για το...

Uzbekistan, το οποίο έχει σύνορα με το Καζακστάν στα δυτικά και βόρεια, με το Κιργιστάν και το Τατζικιστάν στα ανατολικά, και με το Αφγανιστάν και το Τουρκμενιστάν στα νότια.

Ο πρόεδρος του Uzbekistan Shavkat Mirziyoyev υπέγραψε διάταγμα για την προώθηση του νέου κινήματος, «Uzbekistan: Safe Travel Guaranteed». Πρόκειται για ένα σύστημα υγιεινής και επιδημιολογικής ασφάλειας προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι τουρίστες ταξιδεύουν και κάνουν διακοπές σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον.

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους τουρίστες ότι μπορούν να έρθουν στο Ουζμπεκιστάν», ανέφερε σε δήλωσή της η πρέσβειρα τουρισμού στη Βρετανία, Σόφι Ίμπμποτσον. «Η κυβέρνηση είναι τόσο σίγουρη ότι τα νέα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής που εφαρμόζονται σε ολόκληρο τον τουριστικό τομέα θα προστατεύσουν τους τουρίστες από το COVID-19 που ο πρόεδρος είναι διατεθειμένος να αποζημιώσει οικονομικά όποιον τουρίστα προσβληθεί από τον Covid 19 στις διακοπές».

Για να πάρουν τα χρήματα οι τουρίστες πρέπει να εξερευνήσουν τη χώρα με τοπικό ξεναγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις