ΣΙΝΕ

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Με την Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών συναντήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Συνάντηση με την Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) είχε το μεσημέρι της Τετάρτης αντιπροσωπεία του Κόμματος, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην έδρα της ΚΕ του...
Κόμματος στον Περισσό. Εκ μέρους της ΠΟΕΣ συμμετείχαν στη συνάντηση οι Aνέστης Τσουκαράκης, συνταγματάρχης, πρόεδρος ΠΟΕΣ, Γιάννης Κατσανεβάκης, επισμηναγός, γγ ΠΟΕΣ, Παντελής Ζερβούδης, ανθυπασπιστής, μέλος ΔΣ ΠΟΕΣ, πρόεδρος ΕΣΠΕΕ  Πειραιά Περιφέρειας Αττικής, Βασίλειος Μαυρίδης, λοχίας, μέλος ΔΣ ΠΟΕΣ, πρόεδρος ΕΣΠΕΕ Πιερίας, Νεκτάριος Γκούσκος, ανθυπασπιστής, ΓΓ ΕΣΠΕΕ Πιερίας και  Νικόλαος Ντίγκος, πλοίαρχος, μέλος ΕΣΠΕΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣ παρέδωσε στον Δημήτρη Κουτσούμπα Υπόμνημα για τρέχοντα μείζονα θέματα που αντιμετωπίζουν και τα αιτήματά τους (Δείτε ΕΔΩ το Υπόμνημα).


Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε:

«Αναγνωρίζουμε και τιμάμε τον αγώνα που κάνει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών για τη συλλογική εκπροσώπηση και για τη συνεχή ανάδειξη και προώθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ΚΚΕ στηρίζει τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο οποίος κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες, ακόμα και με διώξεις των ίδιων των στρατιωτικών και όλη αυτή η πορεία, όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε ότι με ιδιαίτερη ευθύνη και αποδοτικότητα μπορεί να προωθήσει τη συλλογική εκπροσώπηση και τη διεκδίκηση των σοβαρών προβλημάτων αυτού του χώρου.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά σκέψη στην κυβέρνηση ή και σε οποιαδήποτε άλλη πολιτική δύναμη για κατάργηση ή περιορισμό αυτού του δικαιώματος. Όλα τα επιχειρήματα που δήθεν λέγονται και ακούγονται δεν ισχύουν. Υπάρχει πειθαρχία, ούτε καταλύεται η πειθαρχία, ούτε καταλύεται η ιεραρχία με τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ξαναλέω ότι αυτό το έχει αποδείξει η ίδια η πείρα και η μέχρι στιγμής πορεία.

Το ΚΚΕ σταθερά συμπαραστέκεται στα προβλήματά τους. Έχει καταθέσει ήδη δεκάδες Ερωτήσεις, έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες μέσα στη Βουλή των Ελλήνων. Θα συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση και για τα μισθολογικά ζητήματα και τα συνταξιοδοτικά, όπως και για ζητήματα που αφορούν την υπερωριακή απασχόληση ή αφορούν τη βραδινή υπηρεσία ή τη συνεχόμενη 24ωρη, για την οποία δεν παίρνουν αποζημίωση και μια σειρά άλλες πλευρές και ζητήματα, που όλοι τα βιώνουμε. Και οι ελληνικές οικογένειες ξέρουν τι βιώνουν οι εργαζόμενοι μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις και στις παραμεθόριες περιοχές, τα επιδόματα που πρέπει να δοθούν και τα προβλήματα στέγασης, συνυπηρέτησης των συζύγων και τα προβλήματα της υγείας, της εκπαίδευσης των μονίμων στελεχών και μια σειρά τέτοιες πλευρές που εμείς, ως ΚΚΕ, θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε και μέσα στη Βουλή και να πιέζουμε στην κατεύθυνση της επίλυσής τους».

Δήλωση μετά τη συνάντηση έκανε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ, Ανέστης Τσουκαράκης, συνταγματάρχης ΣΔΓ (Δείτε ΕΔΩ βίντεο με τη δήλωσή του).

Δεν υπάρχουν σχόλια: