ΣΙΝΕ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Συναγερμός: Βρέθηκε στο νερό αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο – Πέθανε 6χρονο αγοράκι

Συναγερμός έχει σημάνει στο Τέξας, όπου ένα 6χρονο αγοράκι πέθανε από αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο και η οποία βρέθηκε σε παροχή νερού της πόλης.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου,...

όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, οι αξιωματούχοι υγείας της επαρχίας Μπραζόρια έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου όταν ένα αγοράκι νοσηλεύτηκε, αφότου μολύνθηκε από την αμοιβάδα Naegleria fowleri. Ο οργανισμός αυτός βρίσκεται συνήθως σε λίμνες γλυκού νερού και ποτάμια και οι άνθρωποι μολύνονται μέσω της μύτης, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC ). Η αμοιβάδα περνάει από τη μύτη στον εγκέφαλο, όπου καταστρέφει τον εγκεφαλικό ιστό.

Η οικογένεια του άτυχου 6χρονου πίστευε ότι είχε εκτεθεί στον μονοκύτταρο οργανισμό από έναν σωλήνα νερού στο σπίτι του ή από ένα συντριβάνι στην πόλη, όπου αναβλύζει νερό από το έδαφος, ανέφεραν αξιωματούχοι της πόλης σε δελτίο τύπου. Το Τέξας έκλεισε το συντριβάνι και διεξήγαγε πολλά τεστ με τη βοήθεια του CDC και το Υπουργείο Υγείας του Τέξας.

Τρία από τα 11 δείγματα που ελέγχθηκαν βρέθηκαν «θετικά σε πρώτο βαθμό».

Την Παρασκευή το απόγευμα, εκδόθηκε προειδοποίηση σε οκτώ πόλεις του Τέξας να μην καταναλώνουν το νερό αλλά το Σάββατο, η προειδοποίηση ήρθη σε όλες τις πόλεις εκτός από τη λίμνη Τζάκσον, κοντά στο σημείο όπου μολύνθηκε το 6χρονο αγοράκι.

«Ο αντίκτυπος αυτής της απειλής είναι σοβαρός», δήλωσε ο δήμαρχος τονίζοντας ότι «υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί θάνατος».

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι κάτοικοι της Λίμνης Τζάκσον έκαναν ουρές σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα προκειμένου να αγοράσουν σε μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένο νερό.

Σύμφωνα με το C.D.C, οι άνθρωποι δεν μπορούν να μολυνθούν από πόσιμο νερό που περιέχει την αμοιβάδα.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Τέξας συνιστά στους ανθρώπους να αποφεύγουν δραστηριότητες που σχετίζονται με το νερό και να προσπαθούν να αποφεύγουν κάθε επαφή του νερού με τη μύτη κατά το μπάνιο. «Αν μπει νερό στη μύτη, αυτό μπορεί να προκαλέσει μια σπάνια αλλά θανατηφόρα λοίμωξη», είπε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: