ΣΙΝΕ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Δυναμικό το παρόν των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών στη σημερινή κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ -ΠΟΕΔΗΝ

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανυγειονομικής απεργιακής κινητοποίησης των υγειονομικών στα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, αντιπροσωπεία του  Νομαρχιακού  Τμήματος  Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ  , παραβρέθηκε στη συγκέντρωση που... πραγματοποίησε, ο Σύλλογος  Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, που παλεύουν για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται  στις ανάγκες των εργαζομένων και γενικότερα όλου του λαού.

Στην τοποθέτησή της η Δέσποινα Τζιρά,  πρόεδρος του Συλλόγου  Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών τόνισε ότι : «οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία παλεύουν για  τη λύση των προβλημάτων τους τα οποία είναι πάγια και διαχρονικά και δυστυχώς δεν έχουν λυθεί μέχρι σήμερα. Θα έπρεπε όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, ενώ ανέφερε ότι στα νοσοκομεία υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις και είναι αναγκαίο σήμερα, όσο ποτέ η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων υγειονομικών, οι οποίοι υπερβαίνουν τις 4000. Τέλος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους που όλοι μαζί παλεύουν για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.»

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Στην χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού  Τμήματος  Ν. Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ, Στέργιος Λιάμπας  ανέφερε ότι η ΕΓ του ΝΤ Γρεβενών της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι  εργαζόμενοι  στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών , οι οποίοι  υπερασπίζονται  το δικαίωμα του λαού στην υγεία, καθώς και την αξιοπρέπεια τους

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης σχετικά με  τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς και στις διαχρονικές πολιτικές που εφαρμόστηκα στην υγεία και που ευθύνονται για τα ρημαγμένα από προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ μπροστά στο διαφαινόμενο 3ο κύμα της πανδημίας κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει πλέον την καραμέλα της ατομικής ευθύνης, τις απειλές στους εργαζόμενους που διαδηλώνουν για την συνεχόμενη επίθεση που δέχονται στα εργασιακά τους και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, και ας πάρει μέτρα για την προστασία τους στους χώρους δουλειάς, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων,  ας προχωρήσει άμεσα στη θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, στην επίταξη των Ιδιωτικών  Δομών Υγείας , χωρίς  όρους και προϋποθέσεις, χωρίς τα δωράκια στους κλινικάρχες με τις ΜΕΘ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ν.Τ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Τέλος αφού κατήγγειλε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης με την κλήση σε απολογία την κλήση σε απολογία της προέδρου της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε Ρέτζιου Αφροδίτης, καθώς  και την  άσκηση ποινικής δίωξης του Προέδρου  της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, δηλώνοντας ότι η τρομοκρατία και η προσπάθεια φίμωσης του ταξικού κινήματος δε θα περάσουν.

Κλείνοντας  κάλεσε τους εργαζόμενους να παλέψουν για :

Ø Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων. Στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών και Κέντρου Υγείας Δεσκάτης.

Ø Ένταξη στα ΒΑΕ. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Ø Αύξηση χρηματοδότησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Ø Στελέχωση της ΠΦΥ, με το απαραίτητο προσωπικό , Δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της  Π.Φ.Υ.  για να αποσυμφορηθούν και τα νοσοκομεία.

Ø Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ 

   Ο Πρόεδρος                                      Ο Γραμματέας

Λιάμπας Ανδ. Στέργιος                      Λέτσιος Θ. Χρήστος






Συμπληρώνουμε ένα χρόνο πανδημίας και οι εγκληματικές ευθύνες της για τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς και οι της υποχρηματοδότησης, της λογικής στην υγεία κόστος – όφελος, των ανύπαρκτων προσλήψεων, των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης της υγείας, που , δεν καλύπτονται με την όποια εικονική πραγματικότητα παρουσιάζει η κυβέρνηση


αναφέρθηκε στις τεράστιες ελλείψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών, στην υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης, κατέληξε ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού μας, θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, καθώς και επίταξη των δομών ιδιωτικής υγείας.

Στη συνέχεια κατήγγειλε την κυβέρνηση, η οποία αξιοποιεί την πανδημία του κορονοϊού για να προωθήσει αντεργατικά και αντιλαϊκά νομοσχέδια, όπως για την κατάργηση του οκτάωρου και τα νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Τέλος ανέφερε ότι οι αγώνες για την προστασία της υγείας του λαού, των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και των συνδικαλιστικών τους ελευθεριών , δεν σταματάμε ούτε αναβάλλονται και ότι ως Νομαρχιακό Τμήμα Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ θα είναι μπροστά στους αγώνες μαζί με τους εργαζόμενους για να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν στη να πραγματοποιηθουν σουν

για το δικαίωμα του λαού στην υγεία, καθώς και την αξιοπρέπειά τους.


για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, πλήρες στελεχωμένο, με μόνιμο προσωπικό και επαρκώς χρηματοδοτούμενο, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των εργαζομένων και γενικότερα όλου του λαού.



ια ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, πλήρες στελεχωμένο, με μόνιμο προσωπικό και επαρκώς χρηματοδοτούμενο, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των εργαζομένων και γενικότερα όλου του λαού.


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις πανελλαδικές, πανυγειονομικές απεργιακές κινητοποιήσεις των υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας,

24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ ολιγομελή αντιπροσωπεία του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ , τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, πραγματοποίησε συμβολική συγκέντρωση στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, δηλώνοντας την συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και διεκδικώντας την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ν. Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ, Στέργιος Λιάμπας αφού αναφέρθηκε στις τεράστιες ελλείψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών, στην υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης, κατέληξε ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού μας, θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, καθώς και επίταξη των δομών ιδιωτικής υγείας.

Στη συνέχεια κατήγγειλε την κυβέρνηση, η οποία αξιοποιεί την πανδημία του κορονοϊού για να προωθήσει αντεργατικά και αντιλαϊκά νομοσχέδια, όπως για την κατάργηση του οκτάωρου και τα νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Τέλος ανέφερε ότι οι αγώνες για την προστασία της υγείας του λαού, των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και των συνδικαλιστικών τους ελευθεριών , δεν σταματάμε ούτε αναβάλλονται και ότι ως Νομαρχιακό Τμήμα Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ θα είναι μπροστά στους αγώνες μαζί με τους εργαζόμενους για να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν.


Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γραμματέας

Λιάμπας Ανδ. Στέργιος                                    Λέτσιος Θ. Χρήστος



για τις τεράστιες ελλείψεις του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις